TEAM ARKEN ZOO TOG BRONS I VM OCH VANN VÄRLDSMÄSTERSKAPEN FÖR AMATÖRER!

Då har vi kappseglat färdigt för den här gången!

Idag var det sista dagen på VM och medaljerna skulle delas ut – vi låg fyra, men hade chans på de tre topp-placeringarna.

Vi gjorde en bra start, och gick rätt på första kryssen och rundade som andra båt vid kryssmärket. Det var lite vind, cirka 3-4 m/s och båten gick verkligen bra. Första länsen gick bra och vi hade tagit ett antal båtlängder på ledande Lenco. Vi kryssade sedan ifrån dem och rundade först, helt ensamma, vid kryssmärket. Tvåa var då Lenco och trea var italienarna som hade seglat upp sig från 20:e till 3:e plats på kryssen – de tog en helt egen väg och tjänade mycket på det.

Länsen ner var spännande och vi gick förbi Lenco – och italienarna seglade förbi oss båda och kom först i mål och vi kom in som tvåa – 2,5 minuter före trean. På beräknad tid räckte det till en 4:e plats, som innebar att vi avancerade upp till 3:e plats totalt.

Sedan låg vi alla och väntade på den andra starten, men vinden dog ut och det blev ingen andra start. Det innebar att italienarna blev världsmästare – stort grattis! Lenco blev tvåa och vi blev bronsmedaljörer – oerhört skönt!

I och med att båda italienarna och Lenco är professionella seglare så innebar resultatet att vi blev Världsmästare för amatörer – en prestigefull buckla som i seglingssammanhang kallas för Corinthian division! Hur skoj som helst!

Vi siktade högt med denna satsning och är väldigt nöjda med utfallet.

Vilka var vi då som gjorde det här tillsammans:

Image

Patrik Forsgren, Skeppare och rorsman

Image

Johan Gnosspelius, Taktiker

Image

Lasse Bergkvist, Storsegeltrim

Image

Jonas Claesson, Genua & Spinnakertrim

Image

Anders Mårtensson, Genua & spinnakertrim

Image

Ronnie Fougner, Keyboard

Image

Mattias Molin, Mastman

Image

Fredrik Ståhle, Fördäck

Vi tackar för alla hurrarop – nu ska vi till prisutdelningen!