Dag 1 på Baltic Offshore Week!

Då har vi kommit iland efter 12 timmar på havet. Vi började med en 5 Nm bankappsegling som gick bra och vi kom 5:a på beräknad tid, med 1 sekund upp till 4:an och 11 sekunder upp till 3:an – det är verkligen små marginaler efter 1 timmes segling.

Sedan var det start på långa havsköret och vi gjorde en bra start – men när vi kom upp till första rundningsmärket så hade det sjunkit – efter en del dividerande med seglingsledningen så blev seglingen avbruten och det blev en omstart. Vi kom iväg hyggligt i omstarten också och gjorde en bra första kryss.

Det blev en 6-timmars kappsegling där det mesta gick bra och vi slutade på en 6:e plats. Nu ligger vi 5:a efter första dagen och har förhoppningar om att kanske segla upp oss några platser imorgon. Nu blir det Molles kyckling – kanongott!