Team Pro4u är ”Årets havskappseglare”

Team Pro4u, tävlandes i First 36.7 ”Malin” för KSSS, fick igår utmärkelsen Årets havskappseglare (Nakterhuset) för år 2018. Teamet som fick detta är de åtta som seglat ordinarie i Team Pro4u åren 2017 och 2018 och de är: Patrik Forsgren, Anders Mårtensson, Joakim Hoppe, Anders Björk, Oskar Hellblom, Johan Tuvstedt, Oskar Sömermaa och Peter Thorwid.

Motiveringen till priset ”Årets Havskappseglare” som går till Patrik Forsgren och Team Pro4u, KSSS, är enligt Svenska Seglarförbundets hemsida:

För framstående internationella resultat inom havskappsegling 2018, med ett VM guld och brons i Haag som kronan på verket. Teamet har visat att deras långsiktiga, metodiska satsning på havskappsegling resulterat i extraordinära resultat i Nordeuropa de senaste sju åren.

nakterhus-326x245

Nakterhuset

Vi är oerhört glada och tacksamma att vi fått detta pris och vi ser det som ett bevis på att den målmedvetna och långsiktiga satsning vi haft på att placera oss bra i de årliga internationella mästerskapen i havskappsegling betalat sig. Resultaten sedan 2012 är att Team Pro4u vunnit Amatör EM och VM guld varje år – dvs sju år i rad, vi vann EM-guld totalt 2017 och 2015 och tagit medalj totalt i EM och VM varje år.

Team Pro4u EM 2017 Nr 6

Team Pro4u. Övre raden från vänster: Joakim Hoppe, Oskar Sömermaa, Anders Björk och Oskar Hellblom. Nedre raden från vänster: Johan Tuvstedt, Anders Mårtensson, Peter Thorwid och Patrik Forsgren.

– Havskappsegling med en båt med åtta personer är lite som tiokamp och det gäller att ha koll på många områden som t ex projektledning, fart, segel, ekonomi, teambuilding, manövrar, båtoptimering, väder, logistik mm och vi kanske inte är bäst på något men vi har lyckats hålla en hög nivå inom de flesta områden under en lång tid och helheten är det som räknas och som gett oss de framgångar vi haft, säger Team Pro4u’s skeppare och ägare Patrik Forsgren.

Detta är nu också tredje gången som Team Pro4u, tidigare år med delvis annan besättning, får denna utmärkelse efter att tidigare ha fått den 2014 och 2012. Vi är väldigt stolta att hela tre gånger fått denna fina utmärkelse och vi tackar Svenska Seglarförbundet samt Svenska Havskappseglingsförbundet!

DS5D0701.jpg

Alla årets seglare.

Vidare är inte en sådan långsiktig satsning som vi gör möjlig utan stöd från våra partners och speciellt vår huvudsponsor Pro4u. Våra familjer och arbetsgivare runt om teamet är också viktiga för att vi skall kunna lägga det engagemang och tid (drygt 40 dagar tävling och träning under 2018) som krävs att hålla oss kvar på en hög nivå. Vi säger stort tack till alla dem som stödjer oss!

DS5D0636

Patrik tar emot utmärkelsen för Årets havskappseglare.

Vårt huvudsakliga mål 2019 blir EM som då går på hemmaplan i Sverige och Oxelösund vilket vi ser fram emot mycket! Följ oss gärna framöver.