Sista nya ordinarie i Team Pro4u

Här kommer en presentation av den tredje och sista nya ordinarie personen i Team Pro4u ”Malin” kommande säsong. Vi välkomnar Johanna Sommarlund till teamet och kul att du vill segla med oss! Nedan är en bild och presentation av Johanna.

IMG_1760

 • Kort vem du är
  • Johanna Sommarlund, 23 år och uppvuxen strax norr om Stockholm.
 • Vilken roll kommer du att ha på båten
  • Trim! Förhoppningsvis ibland få peta lite på rodret när Patrik somnat nere i ruffen också.
 • Seglingsbakgrund/meriter
  • Mycket jolle. Började tävla i Optimist och sedan 29er, där jag började tävla internationellt på allvar. Efter det seglade jag 49er på heltid en period, innan jag skrev in mig på universitet. Sedan dess har jag seglat en del större båtar där jag varit taktiker eller nav inshore. Jag var två säsonger på skärgårdskryssare (SK95 Gerdny samt SK75 Bacchant) och med dem seglade jag ÅFOR och lite annat smått och gott. Nu senast i februari seglade jag en Farr 65 under Caribbean 600 och blev helt såld på havskappsegling – utöver det brinnande bankappseglingsintresset jag haft sedan Optitiden.
 • Varför vill du segla med Team Pro4u?
  • Det här är utan tvekan ett av de ballaste teamen i norden just nu! Genom KSSS Offshore Clinic fick jag uppleva hur aktivt teamet jobbar med att utveckla precis allt – hela tiden. Det är något som tilltalar mig enormt!
 • Vad gör du civilt
  • Jag är delägare in en liten konsultfirma som heter Novare Pay Consulting, som jobbar med frågor på löne- och ersättningsområdet. Utöver det så älskar jag att dyka, åka skidor och surfa – och har nyligen även fastnat för klättring och traillöpning.
 • Något annat intressant?
  • Jag jobbade länge som tränare på KSSS vid sidan av skolan, både på veckoträningar, privat och på regattor. Det är helt klart det roligaste jobbet jag haft. Flera av seglarna och besättningarna jag tränade har blivit mycket bättre än jag är idag, och det är fantastiskt kul att följa!