Trea i Sandhamn Open ORCi Ban

Idag avslutades Sandhamn Open ORCi Ban med fyra avslutande race i strålande seglingsförhållanden utanför Sandhamn med runt 10 knops vind och vridiga förhållanden. Vi kom 3:a totalt till slut i bantävlingen med totalt 18 poäng med serien 6, 2, (8), 7, 1 och 2 efter en borträknad segling av de sex racen. Vi har gjort en del misstag och hamnat i någon rundningssituation blandat med bra segling men i den hårda konkurrensen räckte det inte riktigt ända fram på banseglingarna.

Vi gratulerar X-41 Magic Mix Patrik Björklund till segern efter stabil segling och Farr 30 Cheyenne Anders Helmrich till andraplatsen knappt efter vinnarna.

Resultaten finns här: Sandhamn Open Ban Resultat

Stort tack också till KSSS som under långhelgen har arrangrerat väldigt bra distansrace och banseglingar för oss i väldigt bra förhållanden.

För vår del har helgen givit oss totalt en vinst i distansseglingen SRS och idag en tredjeplats totalt i banseglingarna ORCi så två pallplatsen men framför allt har vi fått värdefull tävlingserfarenhet med årets besättning inför mästerskapen SM och EM som kommer senare i augusti.

Nästa tävling blir nu Gotland Runt ÅFIR och ÅFOR.