Heldag på havet idag!

Idag körde vi en heldagsträning på havet utanför Sandhamn. Det blåste ganska bra ca 22-26 knop under dagen med rejäl havssjö. Soligt men riktigt kallt dock. Riktigt bra att få träna i dessa förhållanden och man påminns om allt blir så mycket svårare och tar längre när allt gungar och lutar och att träna i tuffa offshore förhållanden som idag är väldigt nyttigt!

Fokus för dagen var dels att göra sailcheck av våra nya segel samt att göra farttester med vår nya fock. Vi hade sakkunnig expertis i form av Martin från North Sails med på båten vilket var superbra.

Våra nya segel, bl a en Jib Top och nytt stagsegel ser ju grymt fina ut och det är roligt att jobba med North Sails som är riktiga proffs! Under farttesterna med vår nya hårdvindsfock hittade vi lite extra fart efter lite trimförändringar – seglet känns snabbt! Kolla filmen nedan på vår nya reaching setup.