North Sails Offshore Clinic

Under helgen har vi varit med i North Sails Offshore Clinic på havet utanför Sandhamn. Väldigt många bra, nyttiga och roliga övningar har det varit för de tiotalet båtar som var med. Vi började i fredags eftermiddag med startträning samt kortare banträning, sedan efter en liten paus var det på fredagskvällen djungelbana och MOB träning – väldigt nyttigt och ganska svårt då det var mörkt och dimma.

Sedan körde vi på hela lördagen med mest djungelbanor på havet med mycket manövrar och olika vinklar att segla – kul och händelserikt! På lördagskvällen blev det ett ”nattpass” till och nu var det ännu mer dimma, mörkt, lite konstig sjö som gjorde det extremt utmanande att trimma och styra rätt och väldigt lärorikt. För att pusha oss själva lite så gjorde vi också flera segelbyten i dessa förhållanden och vårt fördäck har verkligen fått jobba hårt hela helgen och gjort det väldigt bra! Idag avslutade vi sedan med lite starter, kortare banseglingar och sedan fartträning båt mot båt.

Vi är också väldigt glada att vi haft Roger Nilson ombord under helgen och att ha ett sådant proffs med all hans erfarenhet är väldigt lärorikt på många olika sätt. Vi ser fram emot att ha Roger ombord mer under säsongen!

Vi riktar också ett stort tack till arrangörerna North Sails, KSSS och SHF som arrangerat detta och vi uppskattar verkligen att få träna på detta sätt tillsammans med andra båtar. Vi hoppas detta fortsätter igen nästa år och att ännu fler båtar tar chansen att vara med och utveckla sig, vi kan verkligen rekommendera det.

På vägen hem strax utanför Sandhamn träffade vi också på Childhood som var på väg till deras start – riktigt häftig båt.