Team Pro4u leder Finska mästerskapen

Baltic Offshore Week (Open Finnish ORC Championship) fortsatte idag med andra dagen och idag kappseglade vi en offshore bana på 30 distans i fortsatt strålande sol och lätta vindar mellan 4 och 12 knop.

Vi seglade ett riktigt bra race där vi hade bra fart i båten, gjorde bra vägval och manövrar och tog en spik till i mästerskapet. Totalt har vi nu efter tre seglingar serien 1, 2 och 1.2 med en total på 4.2 efter att havsracet räknats upp med 1.2. Resultaten finns här:

https://data.orc.org/public/WEV.dll?action=series&eventid=cxiic&classid=C

Det var också tävlingens andra race där vi tog line honors i klassen (om man räknar bort en båt idag som inte körde banan rätt).

Arrangörerna hade lagt en rolig och bra bana med ca 15 rundningar och vi seglade runt på knappt 7 timmar. Det var både rejäla kryssar och länsar varvat med lite halvvindar och lite djungel runt öar. Det var svårseglat eftersom vinden var rejält skjuvad och det var stor skillnad på trimmen mellan bogarna och det förändrades hela tiden så det blev omväxlande extremt mycket twist i seglen och ingen alls på bogen efter. Det gällde att vara alert hela racet och vi trimmade om konstant på ett oftast ganska bra sätt.

Imorgon avslutas kappseglingen med förhoppningsvis 2-3 banrace. Vi siktar förstås på att fortsätta segla bra och vi hoppas att det blir tillräcklingt med vind och prognoser ser väl inte jättebra ut men vi håller tummarna!