Andraplats i Allsvenskan

Under helgen som gick anordnade Strängnäs Segelsällskap den fjärde och årets sista upplag av Allsvenskan i segling där vi fick möjligheten att representera KSSS. Inför finalen låg KSSS på en 6e plats men vi ville gärna segla upp oss till en topp 5 plats i totalen.

Efter en mycket svår förstadag med mycket lätt och vridande vind låg vi endast på en 10e plats i den fjärde omgången av allsvenskan men under lördagen och förmiddagen i söndags var det lite mera vind och mera stabila förhållanden vilket vi gillade.

Det gjorde att vi lyckades segla upp oss till en 4e plats inför finalen och endast 1 poäng bakom Hjuvik, Sotefjorden och Halmstad som delade på ledningen. Hjuviks båtklubb hade redan säkrat vinsten i totalen men visade även i finalseglingen att dom är grymt duktiga seglare. Med en stabil vinst även i finalen vann de även denna delsegling. Stort grattis!!

För våran del startade finalen lite trevande men en halvdan start och vi hade lite för dålig fart och blev överseglade av Hjuvik men efter det kunde vi slå oss fria och lyckades runda första kryssmärket som 2a och behålla den platsen genom hela finalen. Det gjorde att vi slutade på en 2a plats i Strängnäs men iåme att Sotefjorden kom in på en 3e plats precis före Öxelösund kom vi, KSSS på en 3e plats i totalen på samma poäng som Sotefjorden.

Stort grattis och stort tack till alla deltagande lag som var med och gjorde denna grymma helg

 

Stort tack till Strängnäs segelsällskap och Svenska seglarsällskapet för ett grymt bra arrangemang och till KSSS att vi fick äran att representera Kungliga Svenska Segelsällskapet i den fjärde och sista delseglingen av Allsvenskan Segling 2023!

Slutligen ett stort tack Fotograf Daniel Stenholm för dessa fantastiska bilder!