Besättningspresentation, del 2 – Team Pro4u

Här kommer del två av besättningspresentationen. Teamet består av åtta ordinarie medlemmar som nu finns presenterade på hemsidan i två separata inlägg. Vi ser alla fram emot den kommande säsongen!


Zacharias Krafft – Mast

Vem är du?
Zacharias Krafft
Vilken position seglar du på team Pro4u?
Mast
Vad är din seglingsbakgrund?
Detta blir mitt 5:e år ombord, där jag började segla som keyboard, och året innan jag gick med i laget deltog jag i KSSS Offshore Clinic. Jag har seglat sedan barnsben, lite jolle men mest kölbåtar som Safir, Express, osv.
Vad gör du då du inte seglar?
När jag inte seglar gillar jag att mecka, titta på båtar på YouTube, styrketräna, följa NFL och UFC.
Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
Jag ser fram emot att se laget utvecklas tillsammans och vara konkurrenskraftig på EM!

Claudia Söderberg – Trim

Vem är du?
Claudia Söderberg
Vilken position seglar du på team Pro4u?
Fock- och spinnakertrim
Vad är din seglingsbakgrund?
Jag är uppvuxen med segling i skärgården om somrarna med familjen. Utöver det har jag även varit seglarinstruktör på seglarläger i många år. För ett par år sedan gick jag en helgkurs med J70s och det var då som mitt seglingsintresse verkligen tog fart. Sedan dess har jag fortsatt segla J70 och har bland annat varit med i Allsvenskan och Women on Water. År 2023 deltog jag i KSSS Offshore Clinic som gjorde mig taggad på att utvecklas inom kappsegling på kölbåt. I och med clinicen blev jag även sugen på egen båt och är idag stolt båtägare till en Albin Express som jag kallar för Foxen.
Vad gör du då du inte seglar?
Jag pluggar på Stockholms universitet och tänker på segling.
Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
Att lära mig allt om fock- och spinnakertrim från en erfaren besättning!

Thomas Tennström – Trim

Vem är du?
En glad ålänning som brinner för segling.
Vilken position seglar du på team Pro4u?
Strateg på kryssen och spinntrim på länsen
Vad är din seglingsbakgrund?
Har en bakgrund i optimist, laser och 606 men klev tidigt över till J/70 där jag på senare år vunnit bl.a. nationella titlar och Sailing Champions League med lite olika lag. Har även seglat mycket med större kölbåtar som tex Clubswan50, 6mR och SK150. Isjaktssegling är även det något jag satsar hårt på med bla ett EM guld i 15-jakts klassen. Jag har seglat på Malin säsongen 2021 och var med när vi vann Gotland Runt Total 2023. Oftast seglar jag som trimmer eller taktiker.
Vad gör du då du inte seglar?
När jag inte seglar pluggar jag maskinteknik i Uppsala. På fritiden umgås med vänner och familj, tränar, åker snowboard eller är ute skärgården. Utomhusaktiviteter är guld!
Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
EM på hemmaplan på Åland. Kommer bli grymt!

Linnea Floser – Main trim

Vem är du?
Linnea Floser
Vilken position seglar du på team Pro4u?
Förra året var jag spinnakertrimmer, andraposition rorsman. I år kommer jag primärt vara storsegelstrimmer och andraposition fortsatt rorsman.
Vad är din seglingsbakgrund?
Jag har seglat sedan 5 års ålder med start i olika jolleklasser från optimist till skiff och Lerums seglargymnasium. Därefter Match Racing-skeppare följt av kölbåtsegling på bana samt mycket offshore, både fullcrew i olika båttyper. Jag har även seglat ganska mycket doublehanded, främst i Figaro 2 och 3, vilket är otroligt roligt då jag behövt bredda mig som seglare och fått ökad förståelse om helheten. Jag har även jobbat med segling på olika sätt parallellt med min egen satsning.
Vad gör du då du inte seglar?
Jag läser Civilingenjör Farkostteknik på KTH och organiserar företagsevent med segling via mitt företag Isobar Stockholm, gillar träning av olika slag och håller just nu på att genomföra en svensk klassiker.
Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?
EM i Mariehamn ska bli riktigt kul!