Nu startar EM 2024

Sedan tisdag 6 augusti har teamet befunnit sig på Åland för träning och förberedelser inför EM som började idag! Under de senaste dagarna har vi bland annat hunnit testa vår nya 3.2 fock, trimma in oss på nya racesegel som vi inte har använt under säsongen, starttränat och kört farttester i olika vindstyrkor. Dagarna har varit väldigt värdefulla och givande, speciellt då det nu är dags att skifta fokus till bankappseglingar igen! 

Idag var det äntligen dags att prova på startområdet på riktigt då alla båtar tog sig ut för practice race! Vi begav oss ut för lite manöverträning i ca. 7 m/s. Strax efter att starten hade gått ökade vinden snabbt och uppe vid kryssmärket hade vi sedan runt 14 m/s i stadig vind. Vi rundade som första båt i klassen och var sedan en av de få som hissade spinnaker under den hårda länsen ner mot gaten. Väl framme vid rundning hade resterande båtar avbrutit racet, vilket även vi gjorde. Det var väldigt nyttigt att få en repa med hårdvindsläns inför regattan! 

Imorgon drar det längre offshore racet igång, med start kl. 15 lokal tid. Racet beräknas sedan att ta runt 30 timmar för långsammaste båt. All information kring EM finns på tävlingens officiella hemisda och vi seglar i ORC C. Hela teamet ser fram emot spännande och intensiva dagar ute på vattnet! Vi vill även tacka vår grymma ersättare Ville som hoppade in på spinnakertrim istället för Thomas då han seglade J/70 SM på Sandhamn.