EM dag 3 – Team Pro4u leder


Idag har vi haft vår första dag med bankappseglingar och 2 banrace på ca 1 h styck genomfördes. Förhållandena var fantastiska med sol, platt vatten och vind på 4 till 5 m/s. Det märktes att alla lag var taggade då det krävdes 3 startförsök för att få iväg första racet.

På första racet var vi en av båtarna med bäst start i lä och kunde tidigt slå och korsa fältet. Därefter gjorde vi ett fläckfritt race och tog hem en spik med 1:34 sek till godo till nästa båt.

Andra racet var även här bra med från start i den något minskande vinden. Vi seglade fritt stora delar av racet men fick inte riktigt till vägvalen lika bra som i det första racet och tvingades segla i lite mer trafik. Trots detta kunde vi segla hem en delad andra plats då vi kom i mål på exakt samma sekund som båten Jazz på beräknad tid och bägge båtar får därmed 2,5 poäng.

Vi konstaterade efter racen att vi aldrig har seglat så här snabbt tidigare i dessa förhållanden vilket tyder på att träningen samt investeringar i nya segel och båten gett resultat! Fantastiskt skön känsla.

Riktigt lyckad dag med andra ord och nu leder vi EM med 0,5 poäng. Efter seglingarna blev hela laget bjudna på brakmiddag hemma hos Thomas mamma Siv och sambo Örjan. Enormt stort tack!

Nu ser vi fram emot morgondagen fler Banrace med lite mer vind!