BALTIC OFFSHORE RACE – Final Results!

Ja, då har vi kappseglat färdigt i för-Vm = Baltic Offshore Week!

Idag gjorde vi stora framsteg från igår och det känns som att de här två kappseglingsdagarna har varit mycket värdefulla för oss på Team Arken Zoo.

Idag var det mycket jämna förhållanden med 12 knops vind. Vi startade första racet kanon vid läbojen ( det var kraftig läfördel) , men efter 2 minuter blev det allmän omstart . Då laddade vi om och körde hårt i andra starten och det blev också en bra start  – det var riktigt trångt – men vi kom iväg bra igen. Vi hade den snabba holländaren precis i lovart, Lasse skotar hem storseglet max och då smäller storskotet av – ridå! Men, Jonas och Lasse skotade genom att dra i storbommen och Patrik knopade om ett nytt skot ( tvåskuret!!!) snabbt. Vi lyckades trots detta hålla Holländaren och sedan segla ifrån dem. Placering i mål var två och på beräknad tid så kom vi trea – 10 sekunder efter vinnaren och 4 sekunder efter tvåan – det känns som att vi utan det sprängda skotet hade kommit ännu lite bättre. Skönt var att känna att vi var snabbast på kryssarna och gjorde bra starter.

Segling 2: Återigen en kanonstart som blev till allmän omstart och sedan tog vi den andra starten också av bara farten – skoj att komma iväg bra. Vi fortsatte och seglade konservativt och kom även trea på beräknad tid i detta race – vi hade bytt spinnaker och tyckte nog att det var snabbare.

Segling tre för dagen var ett kort havskör på två timmar. Vi tog starten och gick mycket bra på kryssen – seglade ifrån de snabba Holländarna rätt så rejält – vilket var skönt inför VM. Efter kryssen kom en snäv halvvind där vi satte spinnaker. Vi hade lite strul med ett antal båtar runt ikring och den bogen gick inte så bra. I mål var vi 4:a, men på beräknad tid enbart 8:a – vilket vi inte är nöjda med.

Totalt sett blev vi 4:a på Baltic Offshore Week – vi är med i toppen och vår formkurva har pekat klart uppåt. Nu blir det vila i två dagar och sedan börjar VM på måndag – vi kommer laddade till tänderna!Image

Här ligger de flesta konkurrenterna bakom oss  – en härlig syn!Image

Här är besättningens fighting face på railen!