Dag två av inshore race

I dag var det full fart på vattnet igen! Inför racen var vi ute för att få till ett antal detaljer. Vi jobbade med att ställa in trim och rigg samt tränade på våra startrutiner. Det är viktigt att få till en bra start eftersom det kan vara avgörande i dessa tighta fält att lyckas segla fritt, vilket vi lyckades med och kunde hålla den kurs vi ville. I dessa förhållanden, med mer vind än i går, kändes det som att båten svarade bra på justeringarna vi gjort.

Fotograf: Jascha Kuphal
Fotograf: Janis Spurdzins

Det var riktigt roligt med så tight racing – det var bara sekunder som skilde båtarna åt mellan topplaceringarna. Vi måste vara på tårna hela tiden och fatta snabba beslut. Efter två race landade vi på en 3:e och 4:e plats. Vi är nöjda med dagens prestation, även om vi alltid strävar efter att klättra högre. Med lite finjusteringar och fortsatt fokus känner vi att vi har goda chanser i kommande race. Nu laddar vi om inför det korta inshore-racet i morgon!

Fotograf: Pepe Korteniemi
Kvällen avslutades med gemensam middag, där vi passade på att smaka på den åländska sjögräsläsken som vi vann på Daily First igår!