Coastal race

Under gårdagen seglade vi ett coastal race om ca 30 sjömil. Racet startade med kryss, och under racets gång har vi förutom 3.2 focken, både fått hissa jib-top + stagsegel och S2 med vårt running stay.  

Vi knep 1:a platsen med ca 4 minuter tillgodo tack vare vår navigatörs och taktikers arbete med att hitta en snabbare väg genom skärgården under föregående natt tillsammans med lokalexperten Henti Lundberg. Även lokalkunskapen från våra två ålänningar i teamet hjälpte, Alvina och Thomas, som seglat mycket i trakterna och har koll på både grund och fördelaktiga vindriktningar i trängre passager. Stort tack navigatör Sam, taktiker/trim Thomas, keyboard Alvina och Henti Lundberg!

Racet avgjordes precis utanför hamnen med undanvindsbog och spinnaker vilket var kul då hamnen stod och hurrade när vi båtarna kom i mål med fart.  

Vi går in för sista dagen med ett slitet men taggat gäng som kantats av en hel del skador och åkommor under veckan. Som tur är har vi en läkare till navigatör, Sam, och en lokal läkarkontakt, Snuffe, som även han seglar. Tillsammans har de stöttat teamet och möjliggjort att vi kunnat prestera på topp, trots krämpor :).  

Med vår 1:a plats från coastal och 3:e plats från offshore racet (som inte kan räknas bort), går vi in med en 2:a plats i totalen med bara 1 poäng från 1:a platsen. Vi ska göra vårt allra bästa idag och senare väntar regattamiddag och prisutdelning.