Team Arken Zoo i ledning i Världsmästerskapen i Havskappsegling!

Då sitter vi nöjda och väntar på dagens middag – vi ligger efter två dagar av VM i ledningen – det känns otroligt härligt!

I gårdagens långa havskör som tog 11 timmar tog vi en bra start och låg tvåa efter en tredjedel av seglingen. Efter cirka hälften vände vi runt ett sjömärke och kryssade ett par timmar och sedan blev det två långa sträckbogar innan en läns tog oss in i mål i kolmörkret cirka klockan 23.00. Vi kände att det hade gått bra, men vi hade två båtar före oss i mål som vi trodde var för långt före. Så var det också, vi kom trea på havsköret.

Det resultatet var inte färdigt när vi idag gick ut på banan först av alla för att vara i god tid och göra våra förberedelser. Det blåste idag mellan 8 och 12 m/s, vilket passade oss utmärkt! Vi gjorde en mycket bra start i första racet, gick en klockren kryss och rundade trea vid första märket – vi gjorde en bra läns och sedan ett bra varv till – det räckte till en förstaplats i det racet.

I dagens andra race hade vinden ökat lite och det var många som hade problem med broachar och segel som gick sönder. Vi hade bytt till den helt nya focken i kolfiber och vi gick mycket bra med den. Vi förstad redan när vi gick i mål att det skulle räcka långt och det blev en vinst igen.

 

Facit efter tre seglingar är 3-1 -1 och vi leder på det – helskoj!

Nu ska vi äta lite gott och ladda för morgondagens två eller tre seglingar – imorgon kväll får ni veta hur det gick där!

// Lasse , Team Arken Zoo