DAG 3 på VM – en bra dag! Rapport från Team Arken Zoo.

Idag var det två bankappseglingar på VM i ORCi i Helsingfors. Vinden varierade mellan 5 och 12 m/s med en hel del vrid inblandade också. Det var lite tajtare starter idag och i vår klass blev det först två allmänna återkallelser och sedan en start där vi kom iväg bra. Vi kryssade bra och ledde på tid vid första rundningen – men vinden hade vridit för mycket enligt seglingsledningen och de avbröt seglingen – RIDÅ! Image

Vi taggade om och gjorde en bra start igen och kom iväg i ett fritt spår. Gjorde en bra kryss med säkra taktiska val och låg tvåa i vattnet efter italienarna ( Världsmästarna från andra året) och till slut blev vi tvåa, 34 sekunder efter italienarna – det är vi mycket nöjda med.

I dagens andra segling gjorde vi en riktig drömstart med ett helt eget spår och vi hade full fart ur ”startblocken”! Vi gjorde en bra kryss, men fick strul vid hissningen av spinnakern och tappade säkert 100 meter där. Seglade sedan stabilt ner till länsrundningen och gjorde på nytt en bra kryss och rundade samtidigt med en annan båt. Vår spinnakergång ner till målet var bra och vi slog båten som rundade samtidigt med 3 sekunder på beräknad tid. Vi fick återigen en andraplats och har nu serien 3 -1-1-2-2, totalt 9 poäng på 5 seglingar.

Dessa tar vi nu med oss när det under resterande seglingar under VM blir segling i Guld Fleet för oss, tillsammans med 38 andra båtar. det är totalt 4 seglingar kvar – 3 banrace och ett havskör och nu ska det avgöras hur resultatllistan ska se ut.

Det finns en båt från andra kvalificeringsgruppen som har lägre totalpoäng än oss – annars har alla andra högre poäng. Det kommer att bli ännu tuffare konkurrens under de sista fyra seglingarna i och med att det nu enbart blir de 39 bästa båtarna hitills som seglar mot varandra och vi ser mycket fram emot de sista fyra seglingarna – vi är laddade!  / Lasse  Bergkvist Team Arken Zoo