TEAM ARKEN ZOO ÅNGAR PÅ!

Då är vi klara med dagens segling. Det var två planerade – men det blev enbart en genomförd på grund av svaga vindar. Vi låg ute på havet i fyra timmar och väntade på vind innan startproceduren kom igång. Vi tajmade en helt perfekt start längst upp vid startbåten med full fart i båten och närmaste båt i lä långt bort – kanon!

Det var en klurig kryss i cirka 2 m/s med stora vindskift på 30 grader. Vi lyckades bra och rundade kryssmärket som andra båt, cirka 20 meter efter ledande Lenco. Efter lite strul med spinnakersättningen länsade vi ner mot länsmärket. Det kändes som en evighet då vinden pendlade mellan 1,5 och 2,5 m/s. Rundade länsmärket som tvåa och hade därefter en mycket bra kryss så vi ledde hela fältet vid kryssmärket. Bara sista länsen kvar mot mål – vi gick lite konservativt mitt i banan och Lenco seglade ut i högra hörnet och gippade längst ut för att gå rakt in i mål. Vi möttes 100 meter före mål och de var lite före. Tvåa i mål. Resultaten är inte uppe än, men våra egna beräkningar visar att Lenco vann, Boxer tvåa, Feelgood trea och vi på en fjärdeplats. Den båten som vann det andra kvalificeringsheatet gick idag ut på fel kant och kom i mål rätt så långt ned i fältet.

Det betyder att Team Arken Zoo leder hela VM efter fyra dagar och 6 seglingar – som mest är det tre seglingar kvar och det troliga är att det kanske enbart är två seglingar kvar.

Det ska givetvis bli mycket spännande med fredagens och lördagens seglingar – nu ska vi äta lite mat och sedan sova ordentligt inför 12-16 timmars havskappsegling på en distansbana imorgon.

Vi tackar för alla hejarop hemifrån Sverige – de värmer!

Skrivet av Lasse Bergkvist på Apple MacBook Pro / Team Arken Zoo