YTTERLIGARE EN BRA DAG PÅ VM FÖR TEAM ARKEN ZOO!

Image

Då ligger båten väl förtöjd efter dagens havskappsegling som motsvarar sträckan mellan Eskilstuna och Stockholm = 40 Nm.

Dagen började med cirka 4 m/s i vindstrrka och det var 8 grader varmt i luften klockan 09.00 och hela 11 grader varmt i vattnet ( ja, vi pratar den 8:e augusti!).

Vi tajmade återigen en mycket bra start helt fria nära läflaggen och drog iväg i bra fart. Runt kryssmärket var vi trea och satte snabbt spinnaker för en 10 Nm lång spinnakergång. Vi hade bra fart i båten och rundade den stora fyren som fyra. Därefter började 3 timmars kryss och i början gick vi kanon i relativt lätt vind. Vi seglade ikapp italienarna och seglade ifrån både Sugar och Imperiet. Bra fart och bra koll på både vind och konkurrenter. Vi hade bevakning på hela vårt fält – förutom på Lenco som tog en enorm kant på vänster sida – de låg längst ut till vänster i hela fältet och slog ändå ut åt vänster tre gånger till. Väderrapporterna pratade om högervrid – men de hade en annan rapport – som slog in! Det betydde att de var överlägset först efter kryssen  – vi var hack i häl på italienarna på en tredje plats – en bra kryss. Sedan var den en lång läns och där gick Sugar förbi i lä, men vi seglade bra mot övriga båtar.

I mål så var vi fyra och det blev vi också  på beräknad tid. I och med att detta var VM:ets sjunde segling får man nu räkna bort sin sämsta placering – det innebär att vi trots ytterligare en bra placering åkte ner från 1:a plats till delad tredjeplats med italienarna.

Imorgon ,lördag, är det en eller två seglingar – vi har chans att vinna hela VM och vi kommer att göra vårt yttersta för att lyckas med det.

Vi leder VM för amatörer – de tre andra båtarna som är etta, tvåa och delad trea med oss är professionella besättningar och det gör att vi leder VM i amatörklassen – det kallas inom segling för Corinthian Division – och det är en åtråvärd titel med egen pokal.

Vi hoppas på att det blir två seglingar imorgon med lättvind – då kan det bli stora omkastningar i resultatlistan – vi vill gärna uppåt igen i totallistan!