First winner second place

Pro4u tog hem vinsten i amatörklassen och silver i årets ORC WM i Kiel.

IMG_3083

Övre raden: Jan Lundquist, Joakim Hoppe, Johan Gnosspelius, Patrik Forsgren, Carl Fredrik Nycander Nedre raden: Anders Mårtensson, Jon Arnell, Oskar Hellblom

Sista banseglingen

Sista seglingen seglades i en frisk vind, 18 till 25 knop. Strategin för dagens avgörande segling var att säkra en placering som minimera risken att tappa andra platsen till konkurrenterna, den svenska Salona 37:an Vencom eller den danska X37:an Hansen. Vi lyckades med bragden att inte få in några båtar före oss konkurrenterna vilket säkrade silver platsen i årets ORC VM.

Starten blev tät men säker med ett fritt spår. Konkurrenterna var svåra att bevaka då de valde olika kanter av banan. Med en säker kryssrundning rundade vi kryssmärket som femte båt. I den sten starkare vinden är vi inte längre den snabbaste båten, vilket var lite annorlunda. I mål kom vi in som sjunde båt. Sedan blev det en lång och nervös väntan på slutgiltiga beräknade resultatet.

SWE88_pn14059295_Pavel-Nesv

När slutplaceringen som nia en placering efter Vemcom publicerades var silver platsen äntligen säkrad och det utbröt en stor glädje yta i Team Pro4u.

IMG_3070 IMG_3025 IMG_3026