Team Pro4u får utmärkelsen Årets havskappseglare 2014

I dag tilldelades Svenska Havskappseglingslandslagets Team Pro4u utmärkelsen Årets havskappseglare (Nakterhuset) vid prisutdelningen för Mästarnas Mästare i Båstad.

IMG_3083

Besättning:  Joakim Hoppe – Fördäck, Oskar Hellblom – Mast, Jon Arnell – Keyboard, Carl Fredrik Nycander och Jan Lundquist – Trim, Johan Gnosspelius – Taktik, Patrik Forsgren – Rorsman samt Anders Mårtensson – Stor.

Nakterhuset

Varje år delar Svenska havskappseglarförbundet ut sitt pris ”Nakterhuset” till årets mest framstående svenska havskappseglare. I år går priset till besättningen ombord på First 36.7:an Team Pro 4u med skepparen Patrik Forsgren. Teamets största merit i år är VM-guldet som amatörteam/Corinthian och VM-silver totalt i Havskappsegling ORCi klass 3. Det är andra gången som teamet får denna utmärkels tilldelad. Första gången teamet tilldelades Nakterhuset var 2012 efter en framgångsrik säsong med 1:a-plats i Kieler Woche som Tyska mästere i ORCi och bästa amatörteam/Corinthian på VM samt total 3:a på VM ORCI.

 

Nakterhus

Detta antika stiliga nakterhus har tilldelats en lång räcka av kända seglarprofiler såsom Magnus Olsson, Niklas Zennström, Torbjörn Törnqvist och Ludde Ingvall. Årets havskappseglare sedan 1985 finner du här. Nakterhuset skänktes av Ola Wettergren 1985 till Svenska Seglarförbundet för att årligen utdelas till välförtjänta havskappseglare.