Vinst i KSSS Indian Heat Regatta idag!

Idag avslutades KSSS Indian Heat Regatta med två seglingar i propagandaväder för segling med sol och medelvind och generellt mycket fina förhållanden på Baggensfjärden.

Vi lyckades behålla vår ledning från igår och tog en seger i hela regattan. Vår serie i de totalt sex banseglingarna var: 1, 1, 1, 2, (4), 1 som gav totalt 6 poäng efter att en segling räknats bort. Vi har seglat stabilt och bra även om förhållandena var svåra med mycket vrid och byar. Manövermässigt har helgen flutit bra.

Tyvärr var vi inblandande i en olycklig incident före starten av sista racet då vi blev påkörda av en båt som kom från babord och vi blev då tryckta upp mot andra båtar i lovart och totalt sex båtar blev inblandad i incidenten. Lyckligtvis inga personskador men en del plastjobb mm kommer det att bli.

Vi tycker det var kul att hela 22 båtar kom till start och en bit över 200 seglare tävlade under helgen. Vi tackar också KSSS för ett väldigt bra och trevligt arrangemang med frukost och after sail mm samt bra och rättvisa banor med bra information till oss seglare under tävlingen!

Tvåa på regattan kom Mats Victorin i en X-332 Sport på 15 poäng och trea kom Jonas Anderssson i en Farr 40 OD på 25 poäng.

Resultaten finns här: http://race.ksss.se/Documents/Resultat2018/KSSS%20Indian%20Heat%202018%20Final.html

Vi ser fram emot att återkomma till denna trevliga regatta nästa år! Detta var nu den sista tävlingen för säsongen med ”Malin” men några i teamet fortsätter med en del J70 seglande ett tag till.

20180916_151416