Nya i Team Pro4u till 2019

Till nästa säsong kommer Team Pro4u förändras en aning och vi kommer ta in tre nya team medlemmar i den ordinarie besättningen och en som byter position. Det blir en stor förändring för oss efter att ha kört samma besättning nu i två hela säsonger 2017 och 2018. Roligt att vi redan fått två bra tillskott till ordinarie teamet och vi kommer presentera dem här en och en. Vi söker dock en duktig stortrimmare (möjligen fock) till nästa säsong då vår tänkta person tyvärr hoppade av.

Vi tackar också Johan Tuvstedt, Peter Thorwid och Oskar Sömermaa som valt att pausa lite i alla fall från det ordinarie teamet.

En ny person till det ordinarie teamet är Sven Eriksson vilket vi är glada för! Nedan är en bild och presentation av Sven.

IMG_6172 (2)

Sven Eriksson. Född och uppvuxen i Sandviken och flyttade 1987 ner till Stockholm för högskolestudier på KTH, Farkostteknik/Skeppsbyggnad.

Jag kommer att vara fock/genua trimmer på Malin.

Jag började segla Optimistjolle som 10-åring och efter några år blev seglingen större delen av mitt liv, med kappsegling runt hela landet. Med Storsjön som hemmaplan blev jag fostrad av nyckfulla vindar och därmed bra på att läsa vindändringar. Jag fortsatte med E-jolle och utöver riksnivå blev det även tävlande i Europa. Jag slutade kappsegla när jag började studera, men efter ett par år blev det några år med mycket Express-segling (som taktiker) tillsammans med Patrik samt långseglingar över medelhavet och till Västindien.

När barnen blivit lite större seglade jag ett år på Malin (fördäcksgast) samt några Gotland Runt. Även en del shorthanded (Watski2Star, Roslagen Sea Race och Lidingö runt) på Malin tillsammans med Patrik.

Jag är nu tillbaka på Malin/Team Pro4u igen för att få kappsegla på hög nivå med ett extremt seriöst och härligt gäng erfarna seglare. Jag ser mycket fram emot att få utvecklas som seglare och trimmer och att få arbeta metodiskt med alla bitar som hör till seglingen.

Till vardags arbetar jag på Symetri AB där jag främst jobbar med och leder området simulering och beräkning. Mestadels som konsult inom FEM&CFD (hållfasthet, strömning och värme) men även en hel del utbildning där jag främst lär ut hur man snabbt och effektivt räknar på svetsade förband så det inte brister eller spricker på grund av utmattning.

Jag gillar naturen och att få både följa och nyttja dess krafter. Så under en tid var jag segelflygare och har även dykcert. Och jag åker gärna både skidor och bräda på vintern.