Lidingö Runt idag – 6:e plats totalt

Idag tävlade vi i årets första race – klassiska Lidingö Runt. Vi kom på 6:e plats av 175 anmälda båtar. I vår klass är kom vi 4:a.

Resultaten finns här: http://www.lidingorunt.se/resultat-2019/

Tävlingen började bra för oss med en fin start där vi kom ut i ledningen av vår startgrupp, sedan kryssade vi oss runt Lidingö i ganska lätt vind men vind fanns trots allt hela tiden. Utsidan över Askrikefjärden fortsatte vi sedan för spinnaker och vi seglade relativt bra och hade en ganska stor ledning i vår klass. Hade vinden stått sig hela vägen i mål hade det nog blivit ett riktigt bra resultat för oss.

Men tyvärr dog vinden helt en bit från mål och vi låg i stiltje och i nästan stiltje säkert någon timme och när vinden sedan kom hade flera båtar i klassen bakom oss i princip kommit ikapp och dem kommer före oss. Trots allt lyckades vi i alla fall gå i mål först i år klass och fick skottet.

Vi laddar om och imorgon blir det Viggan Open med fyra banrace!

2

1