Bra start på SM idag!

Idag startade ORCi SM i Sandhamn i väldigt fina förhållanden, solsken och runt 12 knops vind. Det är 18 båtar i fältet. Vi i Team Pro4u fick en bra start i dagens första race med en spik efter stabil och bra segling. I det andra racet seglade vi också bra men den finska X41’an Mercedes seglade ännu bättre och slog oss med 1 sekund på beräknad tid. Således har vi en 1 och 2 och totalt 3 poäng och samma som ledaren finska Mercedes.

Resultaten efter två seglingar finns här: ORCi SM Resultat

Tittar man bara på SM, där den finska båten inte är med, leder vi efter två seglingar bland de svencka båtarna.

Nu är det en kort paus och ikväll startar havsracet kl 20 som beräknas ta ca 10 till 12 timmar att segla. Sedan är det planerat ett banrace på fredag eftermiddag och sedan avslutningsvis tre banrace på lördag, totalt är 7 race planerade (6 banrace och 1 havsrace).

Vi laddar nu om och skall försöka göra ett bra havsrace i natt!

20190808_153206