SM’s havsrace – 8:e plats

Igår kväll kl 20 startade SM’s havsrace och den planerade banan var ca 50 nm. Dock så minskade vinden under natten så banan förkortades. Vi kom på 8:e plats i racet och tyvärr missbedömde vi vädersituationen på den långa kryssen till Dämban och vi trodde inte det skulle blåsa närmare land vilket det senare visade sig att det skulle göra. Vi hamnade istället i väldigt lätt vind och låg fart en längre tid och tappade rejält på detta. Förutom den missbedömningen vi gjorde, som blev kostsam, så seglade vi för övrigt relativt bra även om vi gjorde en del andra misstag också.

Vann gjorde finska X41 Mercedes med en igen väldigt imponerande segling och dem leder regattan totalt före oss på andra plats. Dock leder vi fortfarande SM efter tre seglingar med serien 1, 2 och 8 på totalt 11 poäng.

Resultat efter tre race: ORCi SM Resultat

Idag fortsätter SM med en planerad bansegling och sedan avslutas tävlingen imorgon. Halva tävlingen är fortfarande kvar och mycket kan hända. Blir det fler än fem race kommer man också att kunna räkna bort en bansegling, havsseglingen får dock inte räknas bort.

20190808_112415