Spik på SM:s bansegling idag!

Efter att gått imål på havsracet tidigt imorse så fortsatte SM idag med en bansegling. Vi seglade riktigt stabilt idag och lyckades vinna racet med hela 43 sekunder igen före finska X41’an Mercedes. Vi fick till en bra start och gjorde bra vägval och hade fin fart i båten och manövrarna satt som dem skulle – det blev en bra dag på jobbet helt enkelt!

Nu efter fyra delseglingar har vi serien 1, 2, 8 och 1 med totalpoängen 12. Se resulten här: ORCi SM Resultat

I topp på regattan ligger fortfarande finska X41’an men i SM leder vi inför sista dagen där främst IMX40 FoXy Lady jagar efter på 24 poäng. Efter imorgon när man kommer att få räkna bort en bansegling kan det dock kastas om en del.

KSSS hade också ordnat med trevlig after sail idag och arrangemangen och tävlingarna/banorna på SM har varit väldigt bra! Vi fick också som en av båtarna i toppen av regattan mäta våra segel och det gick bra.

Imorgon avgörs det med de tre sista planerade banracen och nästan halva tävlingen är ju kvar så mycket kan fortfarande hända. Vi siktar på att sova ut ordentligt inatt efter förra nattens havssegling och ingen sömn.

20190809_170053

20190809_182746