Fartträning utanför Sandhamn i helgen

Team Pro4u har under helgen kört fartträning på havet utanför Sandhamn. Det har varit varierande vindar och väder från 10 till 25 knop med mer stabila förhållanden idag jämfört med igår.

Träningen går till så att vi kör tre minuters pass med loggning i Expedition och alla trim parametrar noterade och sedan testar vi olika hypoteser på samma bog med förhoppningsvis liknande vind med t ex någon ändring i trim eller att köra snabbare/långsammare jämfört med målfart och sedan jämför vi VMG % för att se vad som var bättre eller sämre, på så sätt kan vi dels verifiera vad vi redan tror/vet men också hitta saker att uppdatera och förbättra i våra trim tabeller. Helgen har gett oss en hel del värdefulla lärdomar och trim förbättringar och vårt mer aktiva och hårdare rigg trim denna säsong tror vi är en förbättring.

Sedan passade vi också idag på att köra ett manöverpass upp/ner i knappt 20 knops vind och havssjö som var väldigt lärorikt speciellt för våra nya då saker och ting blir betydligt svårare när allt gungar hela tiden – bra övning!