Gotland Runt start på lördag

Vi ser mycket fram emot att få kappsegla Gotland Runt i år igen efter att det blev inställt förra sommaren. Dock är inte allt som vanligt och t ex en anpassning är att lägga starten över två dagar. Vi som seglar i ORCi klassen kommer starta på lördag och vi startar kl 11:00. ORCi klassen har totalt 32 båtar. Se startlista här: https://www.ksss.se/globalassets/gotland-runt/gr2021/dokument/saturday_orci_mh_sh.pdf

Tyvärr blir det heller ingen öppen båt i år och vi får hoppas att träffa er alla som brukar komma förbi båten till nästa Gotland Runt då vi hoppas att landaktiviteterna också är tillbaka.

Men man kommer kunna följa oss under racet i år på flera sätt:

När vi kappseglade Gotland Runt senast var det ju rejält blött, kallt och blåsigt men det gick ändå bra och vi lyckades vinna vår klass (bilderna från GR 2019). I år hoppas vi på lite bättre väder med värme och medelvind…men man vet ju aldrig hur det blir.

Vi ser fram emot årets segling och vi kommer att köra med vårt ordinarie team på 9 personer vilket är roligt. Vi kommer som vanligt ha en hög målsättning och att vara med och fightas bland topp 3 är vad vi vill.

Nedan är teamet som kappseglar årets Gotland Runt:

  • Emil Forsgren, fördäck
  • Hugo Christensson, mast
  • Zacharias Krafft, keyboard
  • Thomas Tennström, focktrim
  • Anders Björk, spinntrim
  • Peter Thorwid, taktik
  • Roger Nilson, strategi & navigation
  • Patrik Forsgren, rorsman & skeppare
  • Sven Eriksson, stortrim