Tvåa på Gotland Runt

Årets Gotland Runt är slut för vår del och efter drygt 57 timmars segling kom vi i mål måndag kväll. Efter ett lite konstigt race där vi åkt berg och dalbana i resultatlistan blev vi till sist tvåa i ORCi klassen och given hur det såg ut är vi nöjda med resultatet.

Foto: Henrik Trygg/ KSSS

Resultaten finns här: https://www.ksss.se/globalassets/gotland-runt/gr2021/resultat/race-results-orci_finnish_7.html

Vi gjorde en bra start och hade en fin segling genom skärgården och vi kryssade framgångsrikt och ledde ute vid Korsö Hals. Sedan fick vi tyvärr mer eller mindre slut på vind innan Fårö och blev liggande i väldigt lite vind en lång period medan de lite större båtarna i klassen, som åkt samma väg, fick fin bris och åkte ifrån oss rejält. Det var ingen bra känsla ombord när vi fick redan på att mellan första och andra rundningspunkterna hade vi tappat 20 placeringar från 1:a till 21:a plats.

Foto: Henrik Trygg/KSSS

Men det var bara att bita ihop och fortsätta segla bra och vi började plocka placeringar hela tiden och lyckades runda Hoburgen som 8:a och sedan var det från Visby och hem som vi kunde ta några placeringar till efter att vi fått en lång bog med vår nya Jibtop som funkade väldigt bra.

Foto; Henrik Trygg/KSSS

Vi slutade racet som tvåa 11 minuter efter finska XP-44 Xtra Staerk och vi gratulerar dem tills segern!

Vi tackar också arrangörerna KSSS för ett bra race och väldigt kul att vi fick kappsegla igen. Vi ser också fram emot nästa år då vi hoppas alla trevliga landaktiviteter skall vara tillbaka som vanligt igen.

Nedan är en intervju med vårt team strax efter målgång.