Emil Alnebeck – Ny i Team Pro4u

Team Pro4u kommer inför denna säsong förstärka teamet med två ordinarie personer med gedigen seglingsbakgrund. Vi är nu full styrka och målet är att det team vi har nu skall vara intakt under två säsonger med sikte på vårt stora mål som är VM 2023. Här presenterar vi vår nya Keyboard och senare kommer vårt sista tillskott presenteras.

  1. Vem är du?

Jag heter Emil Alnebeck, är 24 år och kommer från och med i år segla Keyboard ombord på Team Pro4u. Uppvuxen på västkusten med moderklubb Orrvikens Segelsällskap.

  1. Vad är din seglingsbakgrund?

”Vanliga” jollesvängen med Optimist, E-jolle och 29er. Följdes upp med en elitsatsning i Laser som pågick tills för några år sedan. Gick på Seglargymnasiet i Lerum. Seglade på Joint Venture i ORC klass C under 2021.

  1. Varför söker du dig till Team Pro4u?

Team Pro4u är sannolikt landets, kanske nordens, mest ambitiösa havskappseglingslag. Att få ”skolas in” i havskappsegling i det forumet är en fantastisk möjlighet, och jag ser verkligen fram emot de utmaningar som det innebär.

  1. Vad hoppas du kunna uppnå genom att segla med Team Pro4u?

Under 2022 ligger mitt fokus på att få koll på min position ombord i manövrar och situationer. 2023, när VM går i Kiel, hoppas vi vara världens vassaste havskappseglingsteam i klass C.  

  1. Något annat du vill lägga till?

Mellan seglingspassen är chansen stor att hitta mig på någon fjällsida eller på landsvägscykeln 😊