Pontus Dahl – Ny i Team Pro4u

Här kommer en presentation (se nedan) av vår senaste och sista nya ordinarie medlem i Team Pro4u ”Malin”. Åter igen en person med gedigen och lång seglingsbakgrund. Pontus kommer ta en försegeltrim position ombord. Få personer i teamet kommer in med en meritlista som Pontus har, han har bl a vunnit JNM i både optimist och E-jolle samt JSM, JEM och JVM i Zoom8.

  1. Vem är du?
  • Jag heter Pontus Dahl, är 26 år och kommer från och med i år segla försegeltrim ombord på Team Pro4u. Jag har spenderat en stor del av mitt liv på baggensfjärden seglandes för min moderklubb Boo Segelsällskap (BOOSS). Jag är en stolt båtägare till en Albin Cumulus (som ni ser på bilden), tillsammans med min bror. 
  1. Vad är din seglingsbakgrund?
  • Likt många så är min seglingsbakgrund främst inom jollesegling med Optimist, Zoom8 och E-jolle. Under tiden, men främst efter min jollesatsning så har jag även varit tränare för ungdomslandslaget i Optimist.  
  1. Varför söker du dig till Team Pro4u?
  • Jag såg det som ett utmärkt tillfälle att komma tillbaka till tävlingssegling och i ett format jag aldrig har seglat förut. Det är en fantastisk möjlighet att få segla med ett så bra och ambitiöst team. 
  1. Vad hoppas du kunna uppnå genom att segla med Team Pro4u?
  • Mitt första delmål är att komma in i min position ombord Malin så bra som möjligt. Skulle ändå våga kalla mig snabblärd och nyfiken så det tänker jag utnyttja. Sen har Team Pro4u tydliga mål som jag verkligen står bakom, att stå höst upp på prispallen när VM går i Kiel 2023.
  1. Något annat du vill lägga till?
  • Trust the process och ha riktigt kul på vägen är något som beskriver mig ganska väl. Hela teamet delar en sann glädje till sporten och jag hoppas att ni alla som läser detta vill följa med på vår resa! 🙂