SM-Guld i Havskappsegling idag!

Vi lyckades idag vinna SM-guld i havskappsegling efter en härlig helgs segling. Totalt har vi under SM kappseglat sex race, fyra banrace, ett längre havsrace över natten på ca 17 timmar för oss och ett kortare havsrace idag på drygt 3 timmar. Vårt resultat under SM har varit: 1, (5), 2, 1,5, 1 och 1 med en total på 6,5 efter att en bansegling räknats bort. Totalt lyckades vi spika 4 av de 6 racen (det långa havsracet hade viktning 1,5). Här finns Resultaten.

Vi gratulerar också Club Swan 42 Ray som kom på andra plats med 9 poäng och Farr 40 Stormtrooper på tredje plats med 23 poäng. Speciellt Ray har seglat väldigt bra under SM och flera race avgjordes med bara några sekunder så det var tight racing som det ska vara under ett mästerskap.

Kappseglingen bjöd på tufft motstånd och vi är väldigt glada att vi lyckades vinna till slut och och vi hade en stark avslutning med spikar i de tre sista racen (båda havsracen).

Generellt har det varit fint väder med växlande vindar, ganska lätt under lördagen, sedan lite mer mellanvind och idag riktigt bra och stabil vind. Ganska kallt har det dock varit och en del i besättningen som inte tog med tillräckligt med kläder på de längre racen har nog frusit en del.

Foto: Malcolm Hanes/Stefan Rahm/KSSS

KSSS tillsammans med Svenska Havskappseglingsförbundet och övriga arrangörer har ordnat riktigt bra kappseglingar under SM och allt runt själva seglingen med banor, resultat och information har skötts på ett verkligt proffsigt sätt och att segla utanför Sandhamn är ju alltid fantastiskt!

Besättningen under SM har varit: Joakim Hoppe, Zacharias Krafft, Emil Alnebeck, Peter Thorwid, Pontus Dahl, Anders Björk, Sven Eriksson, Roger Nilson och Patrik Forsgren.

Foto: Malcolm Hanes/Stefan Rahm/KSSS

Under SM har vi också haft väldigt proffsig hjälp av vår meteorolog Måns Håkansson som verkligen är delaktig i att vi till sist lyckades vinna kappseglingen – stort tack för din hjälp Måns!

Nu laddar vi och om två helger åker vi till Tallinn för att vara med på Baltic Offshore Week som också är finska och estniska mästerskapen.