Brons i Öppna klassen på J/70 SM

Under fredag, lördag och söndag har vi seglat öppna svenska mästerskapen i J/70 på Mysingen utanför Nynäshamn. Fredagen bjöd på sol och medelstarka vindar från ost vilket betydde relativt platt vatten och stora skillnader i vindriktning och vindstyrka. Vi började dagen med en 25te plats men hittade sedan farten med en spik och en 9onde plats.

Lördagen blåste det för lite för att ett race skulle kunna genomföras.

Söndagen bjöd på nordliga vindar på 10–15 m/s och stora vågor. Något vi gillar. 3 race genomfördes och vi kände att vi gick snabbare och snabbare under dagen. Fantastiska förhållanden med farter upp mot 20 knop på länsarna. Resultatmässigt fick med oss 3, 4, 1 vilket räckte till ett brons i öppna klassen och ett silver bland de svenska båtarna.

Vi vill gratulera vinnarna Intermezzo och åländska Alandia sailing team som tog hem silvret samt tacka arrangörerna Nynäshamns seglarsällskap för ett fint arrangerat SM!