Team Pro4u summerar säsongen

Vi summerar säsongen 2022 och det har varit en riktigt bra säsong för oss! Resultatmässigt har vi lyckats över förväntan och vunnit 4 av 5 kappseglingar med Malin och på öppna EM blev det brons. Detta visar i år igen på stabil segling med en hög lägstanivå. Årets höjdpunkter i Havskappsegling med Malin:

  • Brons på EM i öppna klassen
  • Amatör EM mästare (för tionde gången i rad på EM och VM)
  • Svenska mästare för fjärde gången
  • VM-guld ORC Double Handed
  • Finska och Estniska mästare
  • Patrik Forsgren och Team Pro4u fick utmärkelsen ”Årets manliga seglare”

Summering mästerskapsresultat i havskappsegling de senaste 10 åren i en mening: 9 medaljer på VM/EM varav två EM-guld, 10 amatörguld i rad på VM/EM, fyra SM-guld, tre övriga nationella guld och totalt 10 medaljer på nationella mästerskap.

Vi har också haft roligt i teamet med en bra mix av yngre och äldre och vi har besökt Hankö och Tallinn.

De i teamet som kör J/70 parallellt kom 3:a på SM och blev Danska J/70 mästare.

Se vår summering för 2022 nedan (som video eller att laddas ner).

Nästa säsong är vårt stora mål VM i Kiel och vi kör också ORC SM, BOW i Helsingfors och förstås Gotland Runt mm. De delar av teamet som kör J/70 fortsätter också sin satsning med bl. a. SM och EM . Vårt mål gällande havskappsegling full crew kvarstår att vinna VM-guld i öppna klassen och vi kommer försöka igen i Kiel i sommar!

Vi tackar alla som tränat och kappseglat med oss, alla konkurrenter och arrangörer, vår klubb KSSS alla partners och speciellt vår huvudsponsor Pro4u, pro4u.se. Tack också till alla som följer oss och hoppas ni följer med framöver också på vår resa mot nya mål!

Slutligen önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År!