Lyckan av ett professionellt splitsningscenter!

Robline, artikel två av tre

Kappsegling på toppnivå kräver väl fungerande löpande rigg, skot och trim, precis som vi beskrev tidigare. En stor del i funktionaliteten kommer av att vi kan nyttja smidiga skalade delar, snygga övergångar och bra ändtermineringar precis där de gör mest nytta.

Tack vare vårt samarbete med Robline har vi fått möjligheten till att få hjälp med många specifikt anpassade lösningar på våra tampar. Alla fall är skalade för att få ner vindmotstånd och vikt. Tidigare har vi ej vågat gå ner i dimension på grund av risken att tampen ska glida i avlastaren. Med Robline fick vi hjälp att helt sömlöst göra förtjockningar så att tampen är tjockare i avlastaren och vi har tack vare det kunnat gå ner ytterligare i dimension och ytterligare minska vindmotståndet.

Ett exempel är vår lift och vårt spinnfall som är 8mm i haländan men bara dryga 5 i den skalade delen. Spinnfallet har dessutom fått en förtjockning där den går genom avlastaren och är då drygt 11mm vilket gör att den garanterat sitter. Alla övergångar är mycket smidiga och känns knappt när de går genom slitsar eller avlastare. Dessa två fall ligger utanpå nästan hela masten under alla motvindsbogar och därför är det givetvis centralt att de har så lite luftmotstånd som möjligt!

Det vi framförallt har uppskattat med de skalningar, splitsar och övergångar vi fått från Robline är:

  • Bra hantverk
  • Smidiga övergångar
  • Helt sömlösa förtjockningar för avlastare. Viktigt för att kunna gå ner max i falldimension
  • Mycket stor precision var detaljerna hamnar på tampen
  • Snygg finish, det där lilla extra.

Alla splitsar, taglingar och avtunningar är gjorda på en hantverksmässigt mycket hög nivå. Detta har möjliggjort för oss att dra i alla tampar direkt från leverans och börja använda dem på direkten. Detta har även underlättats av de snygga pilotöglorna som tamparna avslutats med.

Notera: Team Pro4u har ett formellt samarbete med Teufelberger, och denna artikel är en del av detta samarbete. Juridisk sett är detta reklam, men vi står för det vi skriver, oavsett relation med andra parter.