Vinster i Sandhamn Open under helgen!

Under nationaldagshelgen har vi kappseglat Sandhamn Open. Den var i år uppdelad i två separata kappseglingar, på lördagen fyra banseglingar och sedan med start mitt på söndagen ett längre havsrace på 121 nm som för vår del tog drygt 20 timmar med målgång efter kl 8 imorse. Helgen har bjudit på strålande fint väder med lätta vindar med vacker måne och natur – seglingspropaganda!

Vi lyckades väldigt bra och på lördagen vann vi bankappseglingen i ORCi klassen med serien (1), 1, 1 och 1 med total på 3 och enbart spikar! Idag när havsracet avslutades vann vi även det, både i vår ORCi klass samt totalt. I den totala listan med 26 startande båtar på havsracet vann vi med ca 20 minuter på korrigerad tid.

Alla resultat via länkar finns här på KSSS sida: Resultat

Under hela helgen har vi seglat stabilt och bra med mycket bra taktik, manövrar och fart i båten och gjort få misstag. Vi är väldigt nöjda med vår helg och detta har varit väldigt bra uppladdning för oss inför VM senare i år.

Vi riktar också ett stort tack till KSSS för att ha arrangerat Sandhamn Open och allt har fungerat väldigt bra med banor, information och allt runt omkring kappseglingarna!

Nästa kappsegling för oss blir nu Baltic Offshore Race (BOW) som i år går i Helsingfors om två veckor som även är Finska och Estniska mästerskapen. Det blir vårt tredje år i rad vi är med på denna och det brukar bli en bra kappsegling med kvalificerat motstånd, speciellt från de Estniska båtarna som är bland de bästa i vår klass.

Bilder från KSSS, seglare på SO samt från Team Pro4u.