Inlägg

Heldag på havet idag!

Idag körde vi en heldagsträning på havet utanför Sandhamn. Det blåste ganska bra ca 22-26 knop under dagen med rejäl havssjö. Soligt men riktigt kallt dock. Riktigt bra att få träna i dessa förhållanden och man påminns om allt blir så mycket svårare och tar längre när allt gungar och lutar och att träna i tuffa offshore förhållanden som idag är väldigt nyttigt!

Fokus för dagen var dels att göra sailcheck av våra nya segel samt att göra farttester med vår nya fock. Vi hade sakkunnig expertis i form av Martin från North Sails med på båten vilket var superbra.

Våra nya segel, bl a en Jib Top och nytt stagsegel ser ju grymt fina ut och det är roligt att jobba med North Sails som är riktiga proffs! Under farttesterna med vår nya hårdvindsfock hittade vi lite extra fart efter lite trimförändringar – seglet känns snabbt! Kolla filmen nedan på vår nya reaching setup.

Träningarna har startat!

Nu är Team Pro4u igång med träningar och idag körde vi andra passet för säsongen. Riktig speciell start med rejält snöfall och dålig sikt men vädret blev bättre och under eftermiddagen blev det riktigt bra förhållanden med 15-20 knops vind. Tack vara att vi tränade fram till lucia ifjol så har vi kommit igång bra i år och manövrarna börjar redan flyta på helt ok, men självklart som alltid går det hela tiden att förbättra detaljer. Vi hann även med att testa lite nya segel som vi hoppas kommer göra oss snabbare under säsongen!

Bästa insats inom KSSS träningsverksamhet

Igår under KSSS årsmöte blev vi i Team Pro4u tilldelade ”Princessan Christinas pokal” för bästa insats inom KSSS träningsverksamhet, året 2020.

Det är med stor glädje vi tar emot det priset och vill rikta ett stort tack till KSSS samt våra sponsorer som gör det möjligt för oss att bedriva KSSS Offshore Clinic.  

Anmälan till ORCi SM öppen – vi ses väl där?

Anmälan till ORCi SM i slutet av juli är öppen och Team Pro4u är anmälda. Vi ses väl där? Se nedan information och bifogad broschyr.

”Bästa ORCi-seglare,

Swedish Championship ORCi 2021 i Simrishamn är nu öppen för anmälan via evenemangets hemsida

www.sailosterlen.se.

Vi välkomnar svenska såväl som utländska deltagare till regattan och jag ser fram emot att träffa dig i Simrishamn i slutet av juli.

Vänligen sprid denna information till alla seglare som kan vara intresserade.

Seglarhälsningar,

Pehr Ola Pehrsson, NRO

Pehr Ola Pehrsson        

Phone +46 (0)70 857 76 09

www.sailosterlen.se

KSSS Offshore Clinic 2021 – sök före 31/1

Är du en ung seglare (mellan 16-30 år) som vill bli en bättre havskappseglare? Sök då KSSS Offshore Clinic 2021 som vi i Team Pro4u arrangerar tillsammans med KSSS! Sista ansökningsdag 31 januari 2021.
Kolla på filmen från 1a året!

Mer information finns här: https://www.ksss.se/traning/clinics/ksss-offshore-clinic/

Filmen: https://solidsport.com/ksss/watch/ksss-testar-1-offshore-clinic

På KSSS Offshore Clinic lär du dig att kappsegla en stor båt med full besättning samt Shorthanded. Vi kommer t.ex. att gå igenom manövrar såsom gippar och flygande försegelbyten, fart, instrumentnavigation, prestandahantering, väderrouting och programvara för taktisk och strategisk navigering.

Vill du bli efterfrågad som besättning på ÅF Offshore Race eller vill du kanske börja din resa mot ett Ocean Race, då är denna utbildning något för dig.

Team Pro4u KSSS Klubbmästare 2020!

Idag tävlade vi i KSSS Klubbmästerskap i J/70. Det var tolv lag (som körde i heat om fyra båtar) som deltog och vi tävlade i sprintsegling och vi i Team Pro4u lyckades vinna tävlingen och bli KSSS Klubbmästare 2020! I grundomgången kördes fem race och vi lyckades spika fyra av dessa och kom tvåa i ett men det var tight i toppen med flera bra lag. Till sist var det en finalsegling som var vårt sämsta race och vi kom trea. Dock räckte det eftersom resultaten från alla seglingar räknades och vi vann på nio poäng med serien: 1, 1, 1, 2, 1 och 3. Tvåa kom Ronny Gustavsson med besättning på 10 poäng och trea Christian Harding med besättning med elva poäng.

Resultat här: https://www.ksss.se/globalassets/resultatarkiv/2020/ksss-km-j70/final_ver1.pdf

Vi tackar KSSS för ett mycket bra och trevligt arrangemang med fina seglingar och strålande höstväder!

Femma på Mästarnas Mästare idag

Under helgen har vi tävlat i Mästarnas Mästare som ”Havskappsegling” och vi lyckades till slut komma femma bland 40 båtar av SM-vinnare och landslagsseglare. Riktigt kul segling har det varit även om vi hade hoppats på mer vind än den lätta vind vi haft idag.

Resultat här: https://swedishleague2020.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=7b716f7d-4c69-4b14-99f7-4ac5d5f6787a

Dagen började med våra två sista helt ok race i grundomgången och två tredjeplatser. Våra resultat i grundomgången var 5, 1, 2, 3 och 3. Sedan kom semifinalen då vi seglade riktigt bra och kom 2:a. Till sist i finalen med tuff konkurrens kom vi 5:a.

Vi tackar Seglarförbundet för ett mycket bra arrangemang och att vi fick möjlighet att vara med!

Mästarnas Mästare dag ett

Efter första dagen av MM ligger vi på 7:e plats efter tre seglade race och vi ligger helt OK till då det gäller att vara bland de 16 bästa efter grundomgången. Imorgon är det först vårt sista race i grundomgången och sedan förhoppningsvis semifinal.

I dagens första race var det lätt vind och vi kom på fel kant och kom efter direkt och fick kämpa oss i mål på en 5:e plats. I det andra racet hade vinden ökat och vi fick till ett riktigt bra race med en spik långt före resten. Till sist i tredje racet en helt ok segling med en riktigt bra sista läns och en andraplats.

Nu laddar vi för morgondagen!

Mästarnas Mästare i helgen!

Nu i helgen kommer vi att tävla i Mästarnas Mästare i Marstrand eftersom vi lyckades vinna SM i Havskappsegling 2019 och fick en plats på MM även i år som ”fjolårsmästare”. Tävlingsformatet liknar Allsvenskan och man tävlar med J/70 båtar.

Det finns information om tävlingen (livesändning mm) https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/MastarnasMastare och på Facebook https://www.facebook.com/MastarnasMastare

Förra året när det blåste rejält och vi körde på fem personer i besättningen gick det riktigt bra för oss i ”Havskappsegling” och vi kom tvåa i tävlingen av drygt 40 lag. I år ser prognosen just nu ut som det blir lättare vindar i helgen.

Under helgens MM är det faktiskt hela 7 av 8 personer från ordinarie ”Malin” teamet som är med och tävlar i fyra olika båtar plus att Magnus från J/70 besättningen också är med på en 5:e båt:

  • Havskappsegling: Zacharias, Björken, Sven och Patrik
  • Express: Peter
  • Neptunkryssare: Thomas
  • SWE Sailing Team Dahlberg/Bergström: Hugo
  • 2-krona: Magnus

Totalt är alltså 8 personer från Team Pro4u med och kör på fem olika båtar i helgen och vi önskar alla dessa fem gäng extra lycka till!

Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET