Inlägg

KSSS Offshore Clinic 2020

Vi på Team Pro4u sammarbetar med KSSS för att arrangera en offshore clinic. Igår körde vi det 6e seglingspasset ute på baggen där vi fokuserade på manövrar när man seglar med genoa.

På söndag kommer vi att köra en heldag ute på havet utanför Sandhamn för att kunna öva in handgrepp och manövrar under mera offshore förhållanden.

Föregående
Nästa

I slutet på passet körde vi även en ”brevlåde nedtagning” av spinnakern

Fartträning utanför Sandhamn i helgen

Team Pro4u har under helgen kört fartträning på havet utanför Sandhamn. Det har varit varierande vindar och väder från 10 till 25 knop med mer stabila förhållanden idag jämfört med igår.

Träningen går till så att vi kör tre minuters pass med loggning i Expedition och alla trim parametrar noterade och sedan testar vi olika hypoteser på samma bog med förhoppningsvis liknande vind med t ex någon ändring i trim eller att köra snabbare/långsammare jämfört med målfart och sedan jämför vi VMG % för att se vad som var bättre eller sämre, på så sätt kan vi dels verifiera vad vi redan tror/vet men också hitta saker att uppdatera och förbättra i våra trim tabeller. Helgen har gett oss en hel del värdefulla lärdomar och trim förbättringar och vårt mer aktiva och hårdare rigg trim denna säsong tror vi är en förbättring.

Sedan passade vi också idag på att köra ett manöverpass upp/ner i knappt 20 knops vind och havssjö som var väldigt lärorikt speciellt för våra nya då saker och ting blir betydligt svårare när allt gungar hela tiden – bra övning!

Vinst i Viggan Open träning!

Idag var vi med på Viggan Open träning med fem täta, roliga och intensiva race på Trälhavet med 14 deltagande båtar. Efter en stigande formkurva under dagen med två avslutande spikar lyckades vi komma i topp av träningen. Vi fick mycket bra träning och i de inledande racen var det en del saker som vi hade kunnat göra bättre där vi tappade en del tid men i takt med att dagen gick och vinden ökade så fick vi ihop det mer och mer, speciellt sista racet var bra. Placeringarna i de fem racen blev (6), 4, 3, 1, 1 med totalen 9 efter en borträknad segling.

Vi tackar arrangörerna för en bra träning i högt tempo och med bra bana som var lagom lång!

Resultat från dagen hittar du här!

Bilder från dagen kommer senare, bild nedan från förra årets VO.

Bra träning igår!

Team Pro4u har haft några träningar i år och igår kväll hade vi en bra träning med fint väder och bra förhållanden på Baggen. Manöverträning runt märken var på programmet. Vi håller på att träna in delvis ny besättning så mycket nötande behövs och det finns ju som vanligt hur mycket detaljer som helst att förbättra!

Team Pro4u på skidor!

Förra helgen så åkte ett gäng nuvarande och gamla Team Pro4u medlemmar till Ramundberget för en långhelg skidåkning. Det var andra året vi gjorde detta och åter igen var det riktigt bra förhållanden och gott om snö (134 cm)! I vanlig ordning blev det förstås en hel del karatesegling och vi kollade på lite film från säsongen...en riktigt lyckad helg!

Nya ordinarie i Team Pro4u

Här kommer en presentation av en nya besättningsmedlem i Team Pro4u ”Malin” kommande säsong. Vi välkomnar Zacharias Kraft till teamet och kul att du vill segla med oss! Nedan är en bild av Zacharias. Noggrannare presentation kommer senare.

Team Pro4u summerar säsongen

Vi har summerat säsongen 2019 och konstaterar att givet att vi hade tre nya i besättningen samt en på ny position (dvs halva båten) blev det ett framgångsrikt år resultatmässigt där vi lyckades försvara vårt Amatör guld på EM/VM för 8:e året i rad sedan 2012 på EM i Oxelösund, vi vann Havskappseglings SM i Sandhamn, ÅFIR, vår klass på ÅFOR, Sandhamn Open Hav och Indian Heat för tredje året i rad. Vi vann också North Sails ORCi Cup och till sist kom vi tvåa totalt på Mästarnas Mästare! I nedan presentation & video finns samma summering för 2019: Team Pro4u - Summering av säsongen 2019 Vi fortsätter nu vår satsning mot nya mål enligt ”Projektets” målsättningar där ständiga förbättringar är ett viktigt ledord. Under 2020 blir det tyvärr inget EM/VM för Malins del (EM går i medelhavet och VM i USA) men vi kommer förstås vara med på de "vanliga" tävlingarna Lidingö Runt, Viggan Open, Sandhamn Open, Gotland Runt och Indian Heat. Vi planerar också (om det blir i augusti) att vara med på Baltic Offshore Week för att få tävla mot de bästa klass C båtarna som mestadels kommer från Estland och vi hoppas att det blir ett SM där vi förstår gärna är med. Vår långsiktiga plan är sedan att få ihop en bra och samtrimmad besättning under nästa år som vi sedan förhoppningsvis kan behålla intakt 2021 då vårt stora mål blir VM i Tallinn. Vi tackar alla som tränat och tävlat med oss, alla konkurrenter och arrangörer, vår klubb KSSS alla partners och speciellt vår huvudsponsor Pro4u, pro4u.se. Tack också till alla som följer vår Blogg, Facebook sida, artiklar och nyhetsbrev och hoppas ni följer med framöver också på vår resa mot nya mål! Blogg: swe88.wordpress.com Facebooksida: Pro4uSailRacingTeam Slutligen önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År! 20190817_185744(0)
Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET