Inlägg

Bästa insats inom KSSS träningsverksamhet

Igår under KSSS årsmöte blev vi i Team Pro4u tilldelade ”Princessan Christinas pokal” för bästa insats inom KSSS träningsverksamhet, året 2020.

Det är med stor glädje vi tar emot det priset och vill rikta ett stort tack till KSSS samt våra sponsorer som gör det möjligt för oss att bedriva KSSS Offshore Clinic.  

Anmälan till ORCi SM öppen – vi ses väl där?

Anmälan till ORCi SM i slutet av juli är öppen och Team Pro4u är anmälda. Vi ses väl där? Se nedan information och bifogad broschyr.

”Bästa ORCi-seglare,

Swedish Championship ORCi 2021 i Simrishamn är nu öppen för anmälan via evenemangets hemsida

www.sailosterlen.se.

Vi välkomnar svenska såväl som utländska deltagare till regattan och jag ser fram emot att träffa dig i Simrishamn i slutet av juli.

Vänligen sprid denna information till alla seglare som kan vara intresserade.

Seglarhälsningar,

Pehr Ola Pehrsson, NRO

Pehr Ola Pehrsson        

Phone +46 (0)70 857 76 09

www.sailosterlen.se

KSSS Offshore Clinic 2021 – sök före 31/1

Är du en ung seglare (mellan 16-30 år) som vill bli en bättre havskappseglare? Sök då KSSS Offshore Clinic 2021 som vi i Team Pro4u arrangerar tillsammans med KSSS! Sista ansökningsdag 31 januari 2021.
Kolla på filmen från 1a året!

Mer information finns här: https://www.ksss.se/traning/clinics/ksss-offshore-clinic/

Filmen: https://solidsport.com/ksss/watch/ksss-testar-1-offshore-clinic

På KSSS Offshore Clinic lär du dig att kappsegla en stor båt med full besättning samt Shorthanded. Vi kommer t.ex. att gå igenom manövrar såsom gippar och flygande försegelbyten, fart, instrumentnavigation, prestandahantering, väderrouting och programvara för taktisk och strategisk navigering.

Vill du bli efterfrågad som besättning på ÅF Offshore Race eller vill du kanske börja din resa mot ett Ocean Race, då är denna utbildning något för dig.

Team Pro4u KSSS Klubbmästare 2020!

Idag tävlade vi i KSSS Klubbmästerskap i J/70. Det var tolv lag (som körde i heat om fyra båtar) som deltog och vi tävlade i sprintsegling och vi i Team Pro4u lyckades vinna tävlingen och bli KSSS Klubbmästare 2020! I grundomgången kördes fem race och vi lyckades spika fyra av dessa och kom tvåa i ett men det var tight i toppen med flera bra lag. Till sist var det en finalsegling som var vårt sämsta race och vi kom trea. Dock räckte det eftersom resultaten från alla seglingar räknades och vi vann på nio poäng med serien: 1, 1, 1, 2, 1 och 3. Tvåa kom Ronny Gustavsson med besättning på 10 poäng och trea Christian Harding med besättning med elva poäng.

Resultat här: https://www.ksss.se/globalassets/resultatarkiv/2020/ksss-km-j70/final_ver1.pdf

Vi tackar KSSS för ett mycket bra och trevligt arrangemang med fina seglingar och strålande höstväder!

Femma på Mästarnas Mästare idag

Under helgen har vi tävlat i Mästarnas Mästare som ”Havskappsegling” och vi lyckades till slut komma femma bland 40 båtar av SM-vinnare och landslagsseglare. Riktigt kul segling har det varit även om vi hade hoppats på mer vind än den lätta vind vi haft idag.

Resultat här: https://swedishleague2020.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=7b716f7d-4c69-4b14-99f7-4ac5d5f6787a

Dagen började med våra två sista helt ok race i grundomgången och två tredjeplatser. Våra resultat i grundomgången var 5, 1, 2, 3 och 3. Sedan kom semifinalen då vi seglade riktigt bra och kom 2:a. Till sist i finalen med tuff konkurrens kom vi 5:a.

Vi tackar Seglarförbundet för ett mycket bra arrangemang och att vi fick möjlighet att vara med!

Mästarnas Mästare dag ett

Efter första dagen av MM ligger vi på 7:e plats efter tre seglade race och vi ligger helt OK till då det gäller att vara bland de 16 bästa efter grundomgången. Imorgon är det först vårt sista race i grundomgången och sedan förhoppningsvis semifinal.

I dagens första race var det lätt vind och vi kom på fel kant och kom efter direkt och fick kämpa oss i mål på en 5:e plats. I det andra racet hade vinden ökat och vi fick till ett riktigt bra race med en spik långt före resten. Till sist i tredje racet en helt ok segling med en riktigt bra sista läns och en andraplats.

Nu laddar vi för morgondagen!

Mästarnas Mästare i helgen!

Nu i helgen kommer vi att tävla i Mästarnas Mästare i Marstrand eftersom vi lyckades vinna SM i Havskappsegling 2019 och fick en plats på MM även i år som ”fjolårsmästare”. Tävlingsformatet liknar Allsvenskan och man tävlar med J/70 båtar.

Det finns information om tävlingen (livesändning mm) https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/MastarnasMastare och på Facebook https://www.facebook.com/MastarnasMastare

Förra året när det blåste rejält och vi körde på fem personer i besättningen gick det riktigt bra för oss i ”Havskappsegling” och vi kom tvåa i tävlingen av drygt 40 lag. I år ser prognosen just nu ut som det blir lättare vindar i helgen.

Under helgens MM är det faktiskt hela 7 av 8 personer från ordinarie ”Malin” teamet som är med och tävlar i fyra olika båtar plus att Magnus från J/70 besättningen också är med på en 5:e båt:

  • Havskappsegling: Zacharias, Björken, Sven och Patrik
  • Express: Peter
  • Neptunkryssare: Thomas
  • SWE Sailing Team Dahlberg/Bergström: Hugo
  • 2-krona: Magnus

Totalt är alltså 8 personer från Team Pro4u med och kör på fem olika båtar i helgen och vi önskar alla dessa fem gäng extra lycka till!

Vinst i KSSS Indian Heat Regatta idag!

Idag avslutades KSSS Indian Heat Regatta på Baggen med de två sista racen och det blev två spikar till för oss. Totalt blev det seger i SRS klassen. Förhållandena för kappsegling idag var precis som igår väldigt bra med en aning mer vind och delvis soligt. Vi gjorde två bra seglingar idag och i speciellt dagens första segling hittade vi verkligen rätt väg på banan. Det var fortsatt stabila manövrar och fin fart i båten och starterna har generellt varit bra hela helgen!

Vår serie i de 6 racen under helgen blev: (4), 1, 1, 1, 1 och 1 totalt 5 poäng efter en borträknad segling. Tvåa kom Farr 40 Stormtrooper med 13 poäng och trea kom Farr 40 Joint Venture med 18 poäng.

Resultaten finns här: https://www.ksss.se/globalassets/resultatarkiv/2020/resultat-sjatte-racet-srs_v1.html

Vi tackar KSSS och detta är ju lite av vår ”favorittävling” och vi är mycket glada att vi kunde vinna tävlingen för fjärde året i rad! Mycket bra banor samt trevlig och kunnig tävlingsledning. Vi kommer gärna nästa år igen!

Indian Heat – ledning efter första dagen

Idag fick vi äntligen kappsegla igen på KSSS Indian Heat Regatta och vi hade fantastiskt fina förhållanden på Baggen med sol och 7 till 12 knops vind, som vanligt väldigt vidrigt. Vi har seglat bra och efter dagens 4 race är vi i ledningen med serien (4), 1, 1 och 1 med totalpoängen 3 efter en borträknad segling. I vårt första race hamnade vi helt fel på första kryssen och var långt efter men lyckades segla upp oss på andra varvet till en slutlig fjärdeplats. Sedan hade vi tre bra race med bra fart, stabila manövrar och bra vägval där vi lyckades med tre spikar.

Resultat från dag 1: https://www.ksss.se/globalassets/documents/2020/resultat-fjarde-racet-srs.html

Imorgon hoppas vi på lika fina förhållanden och lika bra banor som idag och två race är planerade.

J70 i Hellerup Sejlklub

Förra helgen den 12-13 September var vi i Hellerup, Danmark och seglade Grunndig cup i j70 där vi kom på 3:dje plats. Med friska frånlandsvindar, fina seglingsdagar och ett coronaanpassat arrangemang tackar vi Hellerup Sejlklub och gratulera 1an och 2an för bra seglat.

Helgen som kommer är det KSSS Indian Heat Regatta i Saltsjöbaden där vi ska delta med Malin.

Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET