Inlägg

Femma på Mästarnas Mästare idag

Under helgen har vi tävlat i Mästarnas Mästare som ”Havskappsegling” och vi lyckades till slut komma femma bland 40 båtar av SM-vinnare och landslagsseglare. Riktigt kul segling har det varit även om vi hade hoppats på mer vind än den lätta vind vi haft idag.

Resultat här: https://swedishleague2020.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=7b716f7d-4c69-4b14-99f7-4ac5d5f6787a

Dagen började med våra två sista helt ok race i grundomgången och två tredjeplatser. Våra resultat i grundomgången var 5, 1, 2, 3 och 3. Sedan kom semifinalen då vi seglade riktigt bra och kom 2:a. Till sist i finalen med tuff konkurrens kom vi 5:a.

Vi tackar Seglarförbundet för ett mycket bra arrangemang och att vi fick möjlighet att vara med!

Mästarnas Mästare dag ett

Efter första dagen av MM ligger vi på 7:e plats efter tre seglade race och vi ligger helt OK till då det gäller att vara bland de 16 bästa efter grundomgången. Imorgon är det först vårt sista race i grundomgången och sedan förhoppningsvis semifinal.

I dagens första race var det lätt vind och vi kom på fel kant och kom efter direkt och fick kämpa oss i mål på en 5:e plats. I det andra racet hade vinden ökat och vi fick till ett riktigt bra race med en spik långt före resten. Till sist i tredje racet en helt ok segling med en riktigt bra sista läns och en andraplats.

Nu laddar vi för morgondagen!

Mästarnas Mästare i helgen!

Nu i helgen kommer vi att tävla i Mästarnas Mästare i Marstrand eftersom vi lyckades vinna SM i Havskappsegling 2019 och fick en plats på MM även i år som ”fjolårsmästare”. Tävlingsformatet liknar Allsvenskan och man tävlar med J/70 båtar.

Det finns information om tävlingen (livesändning mm) https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/MastarnasMastare och på Facebook https://www.facebook.com/MastarnasMastare

Förra året när det blåste rejält och vi körde på fem personer i besättningen gick det riktigt bra för oss i ”Havskappsegling” och vi kom tvåa i tävlingen av drygt 40 lag. I år ser prognosen just nu ut som det blir lättare vindar i helgen.

Under helgens MM är det faktiskt hela 7 av 8 personer från ordinarie ”Malin” teamet som är med och tävlar i fyra olika båtar plus att Magnus från J/70 besättningen också är med på en 5:e båt:

  • Havskappsegling: Zacharias, Björken, Sven och Patrik
  • Express: Peter
  • Neptunkryssare: Thomas
  • SWE Sailing Team Dahlberg/Bergström: Hugo
  • 2-krona: Magnus

Totalt är alltså 8 personer från Team Pro4u med och kör på fem olika båtar i helgen och vi önskar alla dessa fem gäng extra lycka till!

Vinst i KSSS Indian Heat Regatta idag!

Idag avslutades KSSS Indian Heat Regatta på Baggen med de två sista racen och det blev två spikar till för oss. Totalt blev det seger i SRS klassen. Förhållandena för kappsegling idag var precis som igår väldigt bra med en aning mer vind och delvis soligt. Vi gjorde två bra seglingar idag och i speciellt dagens första segling hittade vi verkligen rätt väg på banan. Det var fortsatt stabila manövrar och fin fart i båten och starterna har generellt varit bra hela helgen!

Vår serie i de 6 racen under helgen blev: (4), 1, 1, 1, 1 och 1 totalt 5 poäng efter en borträknad segling. Tvåa kom Farr 40 Stormtrooper med 13 poäng och trea kom Farr 40 Joint Venture med 18 poäng.

Resultaten finns här: https://www.ksss.se/globalassets/resultatarkiv/2020/resultat-sjatte-racet-srs_v1.html

Vi tackar KSSS och detta är ju lite av vår ”favorittävling” och vi är mycket glada att vi kunde vinna tävlingen för fjärde året i rad! Mycket bra banor samt trevlig och kunnig tävlingsledning. Vi kommer gärna nästa år igen!

Indian Heat – ledning efter första dagen

Idag fick vi äntligen kappsegla igen på KSSS Indian Heat Regatta och vi hade fantastiskt fina förhållanden på Baggen med sol och 7 till 12 knops vind, som vanligt väldigt vidrigt. Vi har seglat bra och efter dagens 4 race är vi i ledningen med serien (4), 1, 1 och 1 med totalpoängen 3 efter en borträknad segling. I vårt första race hamnade vi helt fel på första kryssen och var långt efter men lyckades segla upp oss på andra varvet till en slutlig fjärdeplats. Sedan hade vi tre bra race med bra fart, stabila manövrar och bra vägval där vi lyckades med tre spikar.

Resultat från dag 1: https://www.ksss.se/globalassets/documents/2020/resultat-fjarde-racet-srs.html

Imorgon hoppas vi på lika fina förhållanden och lika bra banor som idag och två race är planerade.

J70 i Hellerup Sejlklub

Förra helgen den 12-13 September var vi i Hellerup, Danmark och seglade Grunndig cup i j70 där vi kom på 3:dje plats. Med friska frånlandsvindar, fina seglingsdagar och ett coronaanpassat arrangemang tackar vi Hellerup Sejlklub och gratulera 1an och 2an för bra seglat.

Helgen som kommer är det KSSS Indian Heat Regatta i Saltsjöbaden där vi ska delta med Malin.

Tillbaka efter sommaren!

Trots att det har varit en mycket speciell vår och sommar med mycket inställt är vi igång med båda båtarna. Vi har haft de sista seglingspasset med KSSS Offshore Clinic gänget och nu väntar några teoripass under hösten.

Onsdagar kör vi träning med ordinarie gänget på Malin. Vi har delvis satt ihop ett nytt gäng samt bytt position på någon vilket känns mycket lovande! Mer information om det kommer senare.

Med J70in pågår också all verksamhet för fullt med mycket seglingar på baggen och sedan endel kappseglingar på andra ställen i Stockholmsområdet.

Vinst i Sandhamn Open DH

Under helgen har vi deltagit i Sandhamn Open som i år arrangerades som en dubbel handed kappsegling. Till en början var det väldigt lätt vind, vridigt och regn. Efter någon timmes segling blev förhållandena bättre med en successivt tilltagande vind samt att regnet avtog.

Banan lades med start utanför Sandhamn, läns ned till Dämban, därefter en kryss till Huvudskärs väderboj och därefter var det fortsatt kryss ned till Koppar stenarna. Kl 05.35 på lördagmorgonen rundade vi Kopparstenarnas Västprick för att sedan ha en lång spinnakerrepa tillbaka till Revenge och målgång vid Skanskobb.

Resultatet i denna kappsegling blev vinst för vår del. Stort tack KSSS för en otroligt kul kappsegling i ett nytt format.

Övriga resultat hittar ni här.

Flera bilder från Sandhamn Open 2020 hittar ni här!

Fart!

Förra veckan var en intensiv vecka för våran del. På tisdagen seglade vi med Clinicen ute på baggen. Under onsdagskvällen körde vi i besättningen manövrar. 

Torsdags morgon lyftes båten upp på land hos Sune Carlssons Båt varv. Där var vi ett gäng ur besättningen som tvättade botten, spacklade och slipade småskador, polerade och vaxade friborden. Under fredagen målades botten för att senare på eftermiddagen sjösättas.

Lördagen och söndagen tillbringades ute på havet utanför Sandhamn. Under lördagen vart temat FART! Vi testade en rad olika trim för att med hjälp av Expedition och Strip charts försöka förstå vilka trim som är mest optimala i de olika förhållandena. Vi hade även med oss Tore Lewander för att få ytterligare en kunnig person som kunde vara med och leda diskussionen och testerna framåt

Söndagen tillbringades med KSSS Offshore Clinic ute på havet. Där fokuserade vi på båthantering, manövrar ute på havet. Olika ”offshore moment” som flygande försegelbyten, branta bogar med spinnaker samt djupa bogar med fock. Noggrannare beskrivning av söndagen kommer senare

KSSS Offshore Clinic 2020

Vi på Team Pro4u sammarbetar med KSSS för att arrangera en offshore clinic. Igår körde vi det 6e seglingspasset ute på baggen där vi fokuserade på manövrar när man seglar med genoa.

På söndag kommer vi att köra en heldag ute på havet utanför Sandhamn för att kunna öva in handgrepp och manövrar under mera offshore förhållanden.

Föregående
Nästa

I slutet på passet körde vi även en ”brevlåde nedtagning” av spinnakern

Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET