Inlägg

Säsongsavslutning!

Vi hade i fredags vår traditionsenliga säsongsavslutning för alla som tävlat och tränat med teamet under säsongen. Hela 16 personer slöt upp till en fantastiskt god middag som vårt mat & dryckesteam (som vanligt) hade fixat på ett mycket bra sätt! En hel del karatesegling blev det förstås under kvällen som det brukar bli och alla fick redogöra för säsongens bästa och sämsta seglarminne så en hel del saker man glömt bort (eller i vissa fall förträngt) kom fram vilket var väldigt kul!

Vi hade också förberett knappt 150 bilder och filmer för att fullborda nostalgikänslan under kvällen. För er som inte kunde komma och för alla andra som kanske är intresserade vad vi hållit på med under säsongen här kommer avslutningsfilmen. Här finns bilder (utan ljud) och filmer (med ljud) från vinterns båtfix, skidresa, säsongens träningar och tävlingar med Malin samt också från J/70 VM och till sist Mästarnas Mästare. Vi har också med lite material från VM 2018 och EM 2017. Nedan är bilderna/filmerna så njut av en knapp timmes seglingskänsla i höstmörkret!

Tvåa på Mästarnas Mästare idag!

Idag avslutades Mästarnas Mästare i Marstrand och vi (Havskappsegling / ORC int.) lyckades komma tvåa i finalen! Det var totalt 42 båtar med och vi kom också tvåa totalt i grundomgången.

72217616_2557287531029658_6830718298250805248_o

Vi började dagen idag med vårt tredje race och fick inte till det helt och vi kom 4:a. Sedan i det fjärde racet kom vi igen fint och tog en spik till! Totalt i grundomgångens fyra omgångar hade vi serien 1, 1, 4 och 1 dvs totalt 7 poäng och en andraplats.

Sedan kom vi semifinalen efter strul i starten dåligt och fick köra Andra chansen som vi spikade. Till sist i finalen kom vi lite efter i starten men efter bra segling lyckades vi segla upp oss till en andraplats totalt!

Resultat här: Resultat Mästarnas Mästare

Vi gratulerar Matchracing öppen till segern och WC Johnie Berntsson till tredjeplatsen samt tackar arrangörerna för ett väldigt bra arrangemang och en rolig tävling!

72566822_2557287951029616_3700156884334936064_o.jpg

Bra första dag på Mästarnas Mästare!

Första dagen av Mästarnas Mästare är klar och vi (Havskappsegling / ORC int.) har lyckats vinna båda våra race! Tyvärr har det varit problem med båtar och draggande märken i blåsten (senare på dagen upp till ca 25 knop) så arrangörerna hinner totalt bara 15 race idag och bara två för oss. Vi har generellt seglat bra med fina starter och stabil segling, race 1 vann vi knappt men race 2 (som kördes utan spinn) lyckades vi vinna klart.

Resultaten finns här: Resultat Mästarnas Mästare

Mycket kvarstår och det är fem race planerade i grundomgången innan det blir semi och final, det gäller att vara en av de 16 bästa efter grundomgångarna.

Ikväll blir det regattamiddag och så får vi ladda för en bra dag imorgon.

Mästarnas Mästare i helgen!

Nu i helgen kommer vi att tävla i Mästarnas Mästare i Marstrand eftersom vi lyckades vinna SM i havskappsegling (ORCi) i somras. Tävlingsformatet liknar Allsvenskan och man tävlar med J/70 båtar. Just nu ser det ut att kunna blir rejält blåsigt under lördagen, spännande!

Det finns information om tävlingen (livesändning mm) på Svenska Seglarförbundets hemsida: http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/MastarnasMastare

Vi från teamet som kör i helgen är Patrik, Mårten, Hoppe, Sven och Björken. Håll  tummarna för oss och kolla gärna in livesändningen! Bild nedan från förra gången teamet var med 2017.

snapshot2

Film från Indian Heat Regatta!

Kolla in den 2:25 min korta filmen från Indian Heat Regatta, vi finns med flera gånger! Nedan från KSSS hemsida:

En härlig film från Indian Heat Regatta by Aruba 27 september 2019

ORCi klassen är ett getingbo och under Indian Heat by Aruba var det tydligare än någonsin. Skiftande förhållanden, täta dueller och riktigt trevligt på land. Allt som en riktig regatta ska innehålla. Vinnare? Team Pro4u, igen. Kolla in filmen och njut. Tack till Aruba och Tech Data.

North Sails ORCi Cup 2019 priser

På SHF’s möte igår delades priserna ut från årets North Sails ORCi Cup som varit ett  samarbete mellan North Sails, KSSS och SHF. Vi lyckades vinna årets cup på 81 poäng, två kom X-41 Magic Mix Patrik Björklund med 65 poäng (saknas på bilden och istället är prisutdelare Anders Lewander från North Sails med och håller bucklan) och trea kom First 40.7 Naomi Tobias Hemmingsson på 64 poäng.

Resultaten finns här: Resultat North Sails ORCi Cup

20190924_195509

KSSS J/70 Sprint – tvåa

Idag var vi med på KSSS Sprinttävling i J/70 som seglades i Saltis med 15 deltagande lag efter Allsvenskan format. Vi lyckades komma tvåa efter ganska bra segling när det blåste mer tidigare på dagen och lite sämre (speciellt dåliga gippar med spinn) när det blåste mindre senare under dagen.

Kul var det hursomhelst och bra träning för teamet som skall tävla i Mästarnas mästare 12-13 oktober. Tack till KSSS för ett bra och trevligt arrangemang och bra segling under dagen – vi kommer gärna tillbaka nästa säsong!

Resultaten finns här: Resultat KSSS Sprint

20190922_173409

Team Pro4u vinnare av North Sails ORCi Cup 2019!

I samband med Indian Heat avslutades också årets North Sails ORCi Cup som Svenska Havskappseglingsförbundet med framgång organiserat. Vi är väldigt glada att vi kunde vinna årets cup bland 55 deltagare!

De fyra tävlingar som ingick i cupen (och våra placeringar) var Sandhamn Open (4:e plats), ÅF Offshore Race (1:a plats Klass ORCi C), SM Havskappsegling (1:a plats) och Indian Heat Regatta (1:a plats) och vi vann cupen på 81 poäng (gällde att få så många poäng som möjligt). Tvåa i cupen blev X-41 Magic Mix på 65 poäng och trea First 40.7 Naomi på 64 poäng.

Samtliga resultat finns här: Resultat North Sails ORCi Cup 2019

Läs också inlägg på SHF’s hemsida: http://shf.nu/2019/09/15/ksss-indian-heat-regatta-by-aruba-i-helgen/

Vi vill speciellt tacka Johan Tuvstedt och SHF för att man arrangerat denna roliga cup och tack också för den fina bilden nedan som togs innan målgång av dagens race!

IMG_1712

Seger i KSSS Indian Heat Regatta idag!

Idag avslutades KSSS Indian Heat Regatta på Baggen med det sista och sjätte racet och det blev en spik till för oss. Totalt blev det fem spikar och en fjärdeplats som räknades bort. Idag blåste det bitvis mycket i byarna så det var ganska svåra förhållanden men vi lyckades relativt bra med manövrarna och hade fin fart och bra taktik.

Vår serie i de 6 racen blev: 1, (4), 1, 1, 1, 1 totalt 5 poäng efter en borträknad segling. Tvåa kom Corby 33 Team Harken med 15 poäng och trea kom Corby 37 Aurora (från Skottland) med 20 poäng.

Vi tackar KSSS och Aruba och vi tycker denna tävling är väldigt rolig och mycket glada att vi kunde vinna för tredje året i rad! Mycket bra tävlingsledning och arrangemang i övrigt. Vi kommer nästa år igen!

Resultaten finns här: Resultat Indian Heat

Ledning i KSSS Indian Heat Regatta efter dag ett

Efter första dagen av KSSS Indian Heat Regatta leder vi tävlingen efter fyra spikar och en borträknad segling! Hela fem race kördes idag (med tanke på att det kan bli riktigt mycket vind imorgon) och imorgon blir det ett sista sjätte race. Vi har seglat riktigt bra med fin fart, bra taktik och manövrar! Vår serie är: 1, (4), 1, 1, 1 med totalen 4.

Det har varit väldigt bra förhållanden på Baggen med sol och 12-18 knops vind.

KSSS har lagt bra banor och hållit ett bra tempo på seglingarna.

Resultaten finns här: Resultat efter dag 1

Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET