Inlägg

Bra träning igår!

Team Pro4u har haft några träningar i år och igår kväll hade vi en bra träning med fint väder och bra förhållanden på Baggen. Manöverträning runt märken var på programmet. Vi håller på att träna in delvis ny besättning så mycket nötande behövs och det finns ju som vanligt hur mycket detaljer som helst att förbättra!

Team Pro4u på plats i Monaco

Helgen som gick har Team Pro4u varit på plats i Monaco och seglat Primo Cup. Det har varit en hög nivå på fältet med stora startfält, 65 båtar på linjen. Vårt resultat blev  3, bfd, 13 och 13. För att läsa mer om kappseglingen gå in på följande länk https://www.yacht-club-monaco.mc/en/regattas-events/20-19/primo-cup-trophee-credit-suisse/ 

Team Pro4u på skidor!

Förra helgen så åkte ett gäng nuvarande och gamla Team Pro4u medlemmar till Ramundberget för en långhelg skidåkning. Det var andra året vi gjorde detta och åter igen var det riktigt bra förhållanden och gott om snö (134 cm)! I vanlig ordning blev det förstås en hel del karatesegling och vi kollade på lite film från säsongen…en riktigt lyckad helg!

Nya ordinarie i Team Pro4u

Här kommer en presentation av en nya besättningsmedlem i Team Pro4u ”Malin” kommande säsong. Vi välkomnar Zacharias Kraft till teamet och kul att du vill segla med oss! Nedan är en bild av Zacharias. Noggrannare presentation kommer senare.

Team Pro4u i Monaco

Efter första dagens seglingar ligger vi 14 av 42 deltagande J70

Team Pro4u summerar säsongen

Vi har summerat säsongen 2019 och konstaterar att givet att vi hade tre nya i besättningen samt en på ny position (dvs halva båten) blev det ett framgångsrikt år resultatmässigt där vi lyckades försvara vårt Amatör guld på EM/VM för 8:e året i rad sedan 2012 på EM i Oxelösund, vi vann Havskappseglings SM i Sandhamn, ÅFIR, vår klass på ÅFOR, Sandhamn Open Hav och Indian Heat för tredje året i rad. Vi vann också North Sails ORCi Cup och till sist kom vi tvåa totalt på Mästarnas Mästare!

I nedan presentation & video finns samma summering för 2019:

Team Pro4u – Summering av säsongen 2019

Vi fortsätter nu vår satsning mot nya mål enligt ”Projektets” målsättningar där ständiga förbättringar är ett viktigt ledord. Under 2020 blir det tyvärr inget EM/VM för Malins del (EM går i medelhavet och VM i USA) men vi kommer förstås vara med på de ”vanliga” tävlingarna Lidingö Runt, Viggan Open, Sandhamn Open, Gotland Runt och Indian Heat. Vi planerar också (om det blir i augusti) att vara med på Baltic Offshore Week för att få tävla mot de bästa klass C båtarna som mestadels kommer från Estland och vi hoppas att det blir ett SM där vi förstår gärna är med. Vår långsiktiga plan är sedan att få ihop en bra och samtrimmad besättning under nästa år som vi sedan förhoppningsvis kan behålla intakt 2021 då vårt stora mål blir VM i Tallinn.

Vi tackar alla som tränat och tävlat med oss, alla konkurrenter och arrangörer, vår klubb KSSS alla partners och speciellt vår huvudsponsor Pro4u, pro4u.se.

Tack också till alla som följer vår Blogg, Facebook sida, artiklar och nyhetsbrev och hoppas ni följer med framöver också på vår resa mot nya mål!

Blogg: swe88.wordpress.com

Facebooksida: Pro4uSailRacingTeam

Slutligen önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

20190817_185744(0)

Team Pro4u söker nya seglare

Vill du vara med i Sveriges bästa havskappseglingsteam på amatörnivå from nästa säsong och utvecklas och bli en bättre seglare? Team Pro4u söker ett par nya ordinarie besättningspersoner och beroende på bakgrund/erfarenhet kan olika roller vara aktuella även om det troligen är taktiker, trim och keyboard som är mest aktuella. Man behöver ha ett brinnande intresse för segling, kappseglingserfarenhet och ha en lärande attityd dvs en vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Ålder och kön spelar ingen roll det viktigaste är attityden, att man kan lägga mycket tid på segling, är prestigelös, relativt vältränad fysiskt, ansvarstagande och att man gärna är långsiktig. Man kan gärna vara yngre och/eller tjej.

Under säsong tränar vi normalt onsdagskvällar i Saltsjöbaden samt under helgerna är det ofta (men inte alltid) träningar eller race och som ordinarie förväntas man vara med de flesta tillfällen (helst alla). Under vintersäsong har vi också aktiviteter/båtfix/teoripass mm så även då förväntas man delta som ordinarie medlem.

Vi kan erbjuda att få segla på en konkurrenskraftig båt (First 36.7 modifierad) med bra material med ett erfaret team och vill man utvecklas som havskappseglare och bli bättre är det troligen en av Sveriges bästa båtar/projekt att vara med i. Vi har också väldigt roligt tillsammans och man har chansen att se nya städer i Europa där mästerskapen hålls.

Är du intresserad kontakta antingen Patrik Forsgren på pa.fo@hotmail.com / 076-769 8588 eller Anders Björk på anders.bjork7@gmail.com / 070-549 2989.

Säsongsavslutning!

Vi hade i fredags vår traditionsenliga säsongsavslutning för alla som tävlat och tränat med teamet under säsongen. Hela 16 personer slöt upp till en fantastiskt god middag som vårt mat & dryckesteam (som vanligt) hade fixat på ett mycket bra sätt! En hel del karatesegling blev det förstås under kvällen som det brukar bli och alla fick redogöra för säsongens bästa och sämsta seglarminne så en hel del saker man glömt bort (eller i vissa fall förträngt) kom fram vilket var väldigt kul!

Vi hade också förberett knappt 150 bilder och filmer för att fullborda nostalgikänslan under kvällen. För er som inte kunde komma och för alla andra som kanske är intresserade vad vi hållit på med under säsongen här kommer avslutningsfilmen. Här finns bilder (utan ljud) och filmer (med ljud) från vinterns båtfix, skidresa, säsongens träningar och tävlingar med Malin samt också från J/70 VM och till sist Mästarnas Mästare. Vi har också med lite material från VM 2018 och EM 2017. Nedan är bilderna/filmerna så njut av en knapp timmes seglingskänsla i höstmörkret!

Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET