Inlägg

Skidåkning i Ramundberget!

Ett gäng nuvarande och före detta Team Pro4u medlemmar åkte under helgen till Ramundberget för lite skidåkning och för att träffas och ha kul. Börjar bli en fin tradition och det var tredje gången som gänget åkte upp och det lär bli fler gånger! Fina backar, lite med folk i backen och helt ok väder, sista dagen när det blåste för mycket i Ramis så åkte vi på Funäsdalsberget.

Obligatoriska filmen från slalombacken nedan. Bara teamet i backen!

Trevlig middag på Fjällgården på lördag kväll.

Sailcheck på North sails

Under gårdagen var delar av gänget hos North och gjorde översikt och service av våra segel till båtarna.

Stort tack North Sails och Martin för all hjälp!

Vill du segla med oss?

Gott Nytt År allihop! Team Pro4u saknar en ordinarie besättningsmedlem till inför nästa säsong. Är du en duktig seglare som vill utvecklas vidare och vara del i ett av de svenska havskappseglingsbåtar som satsar mest så hör av dig till oss! Vi kan anpassa rollen baserat på din kunskap och erfarenhet och roller på trim, keyboard eller mast kan vara aktuella.

Vi gör en satsning nu på två år mot VM i Kiel 2023 och nästa säsong blir det EM i Norge (samt en del andra kappseglingar).

Är du intresserad, vill utvecklas och känner att du har vilja och tid så hör av dig till oss snarast och vänta inte!

Kontakta antingen Patrik Forsgren på pa.fo@hotmail.com / 076-769 8588 eller Anders Björk på anders.bjork7@gmail.com / 070-549 2989.

Team Pro4u summerar säsongen

Vi summerar säsongen 2021 och ännu en bra säsong för oss! Resultatmässigt har vi varit på pallen i alla årets kappseglingar med Malin vilket visar på stabil segling med en hög lägstanivå. Några av årets höjdpunkter med Malin:

  • Vi blev Finska mästare för första gången
  • Klasstvåa på Gotland Runt efter en fantastisk uppsegling
  • Vinst i amatör VM (för nionde gången i rad på EM och VM)
  • Trea i öppna klassen på VM och endast 3 poäng från vinnaren bland 62 deltagare
  • Vinst i North Sails ORCi cup

Vi har också haft väldigt roligt i teamet, en bra mix av yngre och äldre och vi har besökt Helsingfors och Tallinn.

Se vår summering för 2021 nedan (som video eller att laddas ner).

Nästa säsong är vårt stora mål EM i Norge (och försöka vinna öppna klassen för tredje gången) och vi kör också SM, BOW i Tallinn och förstås Gotland Runt mm. De delar av teamet som kör J/70 fortsätter också sin satsning med både EM och VM. Vårt långsiktiga mål med Malin är sedan VM i Kiel 2023 där vi förstås väldigt gärna skulle vilja vinna guldet när vi nu varit väldigt nära flera gånger tidigare.

Vi tackar alla som tränat och kappseglat med oss, alla konkurrenter och arrangörer, vår klubb KSSS alla partners och speciellt vår huvudsponsor Pro4u, pro4u.se. Tack också till alla som följer oss och hoppas ni följer med framöver också på vår resa mot nya mål!

Slutligen önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vinst i Henri Lloyd FrostBite Challenge!

Under helgen som gått har vi i Team Pro4u varit nere i Marstrand och seglat Henri Lloyd FrostBite Challenge. Det har bjudits på frisk vind mellan 7-12 m/s och härliga planingsförhållanden på undanvindarna. Det har även bjudits på snöfall, fina seglingsförhållanden och god mat.

Dethär var årets sista tävling och resultatet i de 8 genomförda seglingarna för vår del blev 3, 2, (5), 2, 1, 1, 3, 1 med ett nettoresultat på 13 p och nästa båt hade 23 p, vilket var otroligt kul för vår del! Hela resultatlistan hittar du här. Vi vill tacka alla seglare och arrangörerna för en fantastisk helg

Vi vill även tacka alla som har seglat med och mot oss under det gångna året och så hoppas vi att vi ses nästa år. Utöver det vill vi även rikta ett stort tack till Pro4u och de andra sponsorerna och samarbetspartners som hjälper till och gör detta möjligt. Detta innebär inte att vi lägger ned för säsongen men FrostBite var årets sista kappsegling.

Förbredelserna inför nästa säsong är nu igång!

Vi har nu dragit igång träningen inför nästa säsong, hittills har vi haft två träningspass och ytterligare ett pass är planerat under December. Det är mest grunder och manövrar som vi jobbar på för att de nya i besättningen ska lära sig sina nya roller och lära sig hitta ombord på båten samt att övriga ska få fräscha upp minnet.

Allt detta sker under hösten hemma på Baggen med varierande väder och vindar.

Prisutdelning North Sails ORCi Cup 2021

Igår på Havskappseglarpuben fick Team Pro4u ta emot första pris i North Sails ORCi Cup 2021. Vi är väldigt glada och stolta att lyckats vinna årets cup med totalt 35 båtar, resultaten finns här: Resultat NS ORCi Cup 2021. Detta var nu tredje året i rad vi lyckades vinna cupen. Tack till North Sails, SHF and KSSS som arrangerar!

This image has an empty alt attribute; its file name is NS-ORCi-Cup-2021-1024x768.jpg

Team Pro4u söker nya seglare!

Vill du vara med i Sveriges bästa havskappseglingsteam på amatörnivå och utvecklas och bli en bättre seglare? Team Pro4u söker ett par nya ordinarie besättningspersoner och beroende på bakgrund/erfarenhet kan olika roller vara aktuella. Man behöver ha ett brinnande intresse för segling, kappseglingserfarenhet och ha en lärande attityd dvs en vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Ålder och kön spelar ingen roll utan det viktigaste är attityden, att man kan lägga mycket tid på segling, är prestigelös, relativt vältränad fysiskt, ansvarstagande och att man gärna är långsiktig.

Under säsong tränar vi normalt onsdagskvällar i Saltsjöbaden samt under helgerna är det ibland träningar eller race och som ordinarie förväntas man vara med de flesta tillfällen (helst alla). Under vintersäsong har vi också aktiviteter/båtfix mm så även då förväntas man delta som ordinarie medlem.

Vi kan erbjuda att få segla på en konkurrenskraftig båt (First 36.7 modifierad) med bra material med ett erfaret team och vill man utvecklas som havskappseglare och bli bättre är det troligen en av Sveriges bästa båtar/projekt att vara med i. Vi har också väldigt roligt tillsammans och man har chansen att se nya städer i Europa där mästerskapen hålls. Nästa säsong är EM i Oslo vårt stora mål.

Är du intresserad kontakta antingen Patrik Forsgren på pa.fo@hotmail.com / 076-769 8588 eller Anders Björk på anders.bjork7@gmail.com / 070-549 2989.

2a plats på Danska Mästerskapen

Under helgen som gick var vi i Danmark, Aarhus Sejilklub och seglade Danska Mästerskapen. Första dagen blev det 6 race, i början på dagen var det otroligt lätt vind som sedan ökade under dagen till en riktigt fin seglingsdag med en medelvind på 6-7m/s. Under söndagen var det mycket vind, lite för mycket för att vi skulle få starta.

Serien vi fick under lördagen 2,5,3,(8),2,2 gav oss en andra plats.

Vi vill tacka Aarhus Sejilklub för en trevlig regatta samt stort grattis Bo Bøje Pedersen, Kristian Kviid Sørensen, Joachim Achenbrenner och Morten Halkier som vann!

Övriga resultat hittar ni här

Föregående
Nästa

PRENUMERERA PÅ NYHETSBREVET